Teori MAHATHIR Kit Siang

(MMO) – Penasihat DAP, Lim Kit Siang, meramalkan bahawa Malaysia akan dipimpin oleh siri baru Perdana Menteri yang namanya mempunyai akronim “MAHATHIR” dalam pilihan raya umum ke-14.

Ahli politik pembangkang itu berkata pentadbiran gabungan Barisan Nasional (BN) sudah sampai ke penghujungnya seperti yang dilihat dalam ramalan “RAHMAN” dan bahawa masa sudah tiba untuk perubahan kerajaan di bawah Pakatan Harapan (PH), bermula dengan pengerusi pakatan 4 parti itu, Tun Dr Mahathir Mohamad.

“Dengan ramalan RAHMAN bakal berakhir pada PRU14, ia mungkin diganti dengan ramalan kedua iaitu Mahathir sebagai 8 PM Malaysia yang seterusnya,” katanya dalam kenyataan hari ini. (http://www.malaysia-today.net/2018/04/10/after-ge14-mahathir-will-be-pm-followed-by-anwar-says-kit-siang/)

Lim Kit Siang berkata bahawa lapan Perdana Menteri yang akan datang selepas Najib Tun Razak, untuk tempoh mungkin selama 80-100 tahun akan datang, akan menjadi orang yang namanya bermula dengan M, A, H, A, T, H, I dan R. Jadi, pada 10 Mei 2018, Mahathir akan mengambil jawatan sebagai Perdana Menteri Ketujuh Malaysia manakala Anwar akan mengambil alih sebagai Perdana Menteri Kelapan sama ada pada Ogos 2018, April 2020, atau Mei 2025, bergantung kepada yang berikut:

1. Anwar dibebaskan dari penjara bulan depan dengan remisi satu per tiga hukumannya dan menerima Pengampunan Diraja
2. Anwar dibebaskan dari penjara bulan depan dengan remisi satu per tiga hukumannya dan tidak menerima Pengampunan Diraja
3. Anwar tidak dibebaskan dari penjara bulan depan kerana beliau telah melanggar Peraturan Penjara dan kehilangan remisi satu per tiganya dan tidak menerima Pengampunan Diraja
4. Mahathir kekal sebagai Perdana Menteri Malaysia Ketujuh hanya selama dua tahun dan menyerahkan kuasa kepada Anwar
5. Mahathir kekal sebagai Perdana Menteri Malaysia Ketujuh hanya selama dua tahun dan menyerahkan kuasa kepada Mukhriz
6. Mahathir kekal sebagai Perdana Menteri Malaysia Ketujuh selama lebih daripada dua tahun dan enggan menyerahkan kuasa
7. Najib kekal sebagai Perdana Menteri kerana Pakatan Harapan kalah pilihan raya umum
8. Mahathir tidak mengambil alih sebagai Perdana Menteri Ketujuh Malaysia pada 10 Mei 2018 kerana Pakatan Harapan melantik orang lain sebagai Perdana Menteri
9. Mahathir tidak mengambil alih sebagai Perdana Menteri Ketujuh Malaysia pada 10 Mei 2018 kerana kehilangan kerusinya pada 9 Mei 2018
10. Mahathir tidak bertahan penggalnya sebagai Perdana Menteri dan meninggal dunia sebelum Anwar keluar dari penjara
Jadi, anda lihat, ada sepuluh syarat (atau mungkin lebih daripada sepuluh) sebelum teori RAHMAN Kit Siang dapat digantikan dengan teori MAHATHIRnya. Tentunya, teori MAHATHIR boleh bermula dengan Mahathir diikuti oleh (Wan) Azizah Ismail. Tetapi ia tidak boleh menjadi Mahathir diikuti oleh Mohamed Azmin Ali kerana Azmin bermula dengan M dan bukan dengan A.

Jika begitu, enam Perdana Menteri Malaysia ialah Tunku Abdul Rahman bin Almarhum Sultan Abdul Hamid Halim Shah, Abdul Razak Hussein, Hussein Onn, Mahathir Mohamad, Abdullah Ahmad Badawi, dan kini Mohammad Najib Abdul Razak. Jadi itu bermakna akronim adalah AAHMAM dan bukan RAHMAN.

Jika anda ingin mengambil nama ‘popular’ untuk teori itu, maka itu akan menjadi Rahman, Razak, Hussein, Mahathir, Badawi dan Najib, iaitu RRHMBN. Jadi, mana-mana cara pun ia bukanlah RAHMAN. Akronimnya adalah AAHMAM atau RRHMBN. Oleh itu, bagaimanakah Kit Siang membuat teori RAHMAN itu?

Dan jika teori MAHATHIR Kit Siang betul, itu bermakna selepas Mahathir orang yang namanya bermula dengan A, H, A, T, H, I dan R akan mengambil alih selepas Mahathir. Dan itu juga bermakna Mukhriz sama sekali tidak mempunyai peluang untuk menjadi Perdana Menteri, begitu juga Mohamed Azmin. Muhyiddin Yassin, Syed Sadiq Syed Abdul Rahman, Shafie Apdal, Mohamad Sabu, dan banyak lagi, tidak akan pernah menjadi Perdana Menteri.

Tetapi bagaimana jika Mahfuz Omar menjadi Perdana Menteri Malaysia Ketujuh? Ini bermakna Anwar akan menjadi Perdana Menteri ke-8 diikuti oleh Hishammuddin Hussein dan tiga lagi rakyat Malaysia yang namanya bermula dengan F, U dan Z. Bolehkah anda melihat kemungkinan yang tidak berkesudahan dengan teori Kit Siang?

Robert Walpole adalah Perdana Menteri Pertama Britain. Mungkin Kit Siang boleh menerangkan kepada kita tentang teori ROBERT. Oops, ia tidak berfungsi. Perdana Menteri Kedua ialah Spencer Compton diikuti oleh Henry Pelham.

Tulisan asal oleh:
Raja Petra Kamarudin, Malaysia Today, 10 April 2018

Link asal artikel:
http://www.malaysia-today.net/2018/04/10/kit-siangs-mahathir-theory/

-PRU14.TV

-PRU14.TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *