Babi Sesat Masuk Dalam Masjid Jadi Bahan Pendakyah Kristian Perlekeh Islam

Share This:

Baru-baru tular di media sosial babi hutan yang sesat dan mengganas di Masjid Sungai Plong, Sungai Buloh.

Namun,Peter Chung Yun Fook telah membangkitkan kemarahan netizen daripada kalangan umat Islam dengan tindakan beliau mendakwa babi hutan yang sesat dalam masjid itu berhasrat untuk memeluk agama Islam.

Memetik sumber, babi itu dilaporkan telah merempuh masuk ruang dewan solat dan mengamuk serta telah mengakibatkan kecederaan kepada seorang jemaah, selain mengejar para jemaah termasuk daripada kalangan kanak-kanak.

Pendakyah Kristian Peter Chung berkata, “Babi nak masuk Islam dah… hahaha.”

Komen beliau yang tidak sensitif itu telah menimbulkan beberapa reaksi bantahan daripada kalangan netizen yang beragama Islam yang rata-ratanya kesal dengan sikap pendakyah Kristian tersebut.

Ini bukan kali pertama Peter Chung Yun Fook menimbulkan kontroversi sebegini. Pendakyah Kristian tersebut juga pernah menimbulkan kemarahan umat Islam dengan pelbagai kata cercaan dan tuduhan kesat terhadap agama Islam dan Nabi Muhammad sebelum ini.

Tuduh pendakyah Kristian tersebut, “Puiii Muhamad banyak dosa, tidak setia pada isteri, gila seks.

Nah, itulah Nabi yang kalian ikut pasti masuk neraka.” “Islam yang mengambil kaabah berhala dan batu hitam milik kafir qurais sebagai alat ritual keagamaan maka sepatutnya muslim la kafir sekafirnya..”

“Islam sudah terlebih dahulu menghina Kristian dan Yahudi dengan mengambil nama-nama nabi Yahudi dan Yesus serta mengubah cerita dan sejarah nabi Yahudi dan Yesus dan juga suka-suka mengislamkan nabi-nabi Yahudi dan Yesus… memalukan.

Cetak rompak terus klem mereka yang punya.. memalukan..”

 

-PRU14.TV

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*