DAP Akan Persalahkan Sesiapa Sahaja Asal Menang Pilihanraya

Peperangan propaganda dan persepsi yang paling dasayat dalam sejarah pilihanraya akan berlaku pada pilihanraya 14 ini. Perkara ini banyak dijangkakan oleh banyak pihak  setelah melihat perkembangan politik yang tidak seimbang diantara pihak kerajaan dan pembangkang.

Ketidak seimbangan ini berlaku apabila  pihak pembangkang cuba sedaya upaya untuk menutup janji-janji palsu yang mereka buat terhadap pengundi sejak PRU12  dahulu yang masih tidak tertunai lagi.

Bukan itu sahaja, tindakan persepsi ini adalah bertujuan juga untuk menutup segenap kelemahan pihak pembangkang yang mana telah gagal  menjaga kebajikan rakyat dan  menafikan hak hak rakyat yang sepatutnya diberikan.

Ketika ini ia didorong dengan kecenderungan media dalam talian anti pemerintah mempengaruhi pemikiran dan persepsi golongan sasar untuk memandang negatif terhadap UMNO dan kerajaan. Ketika ini berbagai slogan akan diwujudkan untuk mempengaruhi pemikiran rakyat.

Bercerita tentang slogan, rakyat sudah pastinya telah melihat berbagai slogan yang telah dibuat untuk menjatuhkan kredibiliti pemimpin  dimana mana pihak sekali pun termasuk menguasai pemikiran rakyat.

Diantara slogan yang dianggap berjaya menundukkan pemikiran orang Melayu ialah “ubah”  dimana  dengan slogan tersebut telah tumbangnya dua buah negeri dan yang kini sedang menuju kehancuran dan kebinasaan.

DAP serta sekutunya pada tahun pilihanraya ini sedang  berhempas pulas untuk meyakinkan rakyat dengan slogan “Selamatkan Malaysia” yang telah diberikan versi baru  oleh DAP. Sebelum ini versi lamanya ialah “Malaysia yang gagal” telah digunakan sejak 1970 lagi oleh DAP.

Sebagaimana kita ketahui DAP akan melakukan apa sahaja untuk mempengaruhi rakyat. Dan  slogan “ Pru paling kotor” sudah mula dikeluarkan oleh  DAP dan sekutunya untuk memperlihatkan ketidak adilan berlaku dalam pilihanraya.

Mungkin isu pengundi hantu sudah tidak relevan lagi apabila  terbongkarnya penipuan 40 ribu bangla yang dikatakan akan mengundi bagi pihak Barisan Nasional oleh DAP sehingga ianya mencetuskan insiden  yang tidak diingini berlaku di pusat mengundi.

Pilihan Raya Umum ke-14 dijangkakan  akan menjadi “ibu kepada semua PRU” dan bakal  menjadi pilihan raya paling kotor pernah diadakan. DAP akan lakukan apa sahaja untuk memastikan minda rakyat akan dipesongkan dari nilai fakta yang sebenarnya.

Situasi politik menjelang PRU14 amat berbeza. Ini adalah kerana pada PRU13 yang telah berlalu  DAP terutama Azmin dan Guan Eng belum lagi dibebankan dengan skandal rasuah, penyelewengan, skandal yang melibatkan tanah, kilang haram  dan hal-hal buruk yang lain.

Jika dahulu PAS merupakan penyumbang kepada undi kerusi DAP yang begitu banyak sekali, namun sekarang DAP sudah kehilangan PAS dan  kehadiran PPBM pula dilihat tidak mampu bersaing dengan kekuatan yang ada PAS seperti sebelum ini.

DAP dalam usaha untuk memecahkan PAS telah menganjurkan satu Parti yang dinamakan Amanah yang mana dilihat hanya  koleksi balaci semata mata. Untuk menjatuhkan PAD , DAP terus melebelkan  PAS sebagai  rakan de facto UMNO dan BN.

Pada masa yang sama sekarang DAP  semakin rancak bermain isu perkauman dan sentimen agama semata-mata mahu memenangi undi kaum Cina yang mula tidak percayakan  DAP. DAP terus mengapi apikan MCA dalam hal ini dan  melebelkan MCA sebagai parti yang mengabaikan kaum cina.

Matlamat DAP diwaktu ini dilihat amat kritikal dan  saat ini ialah untuk memberi gambaran salah kononnya Barisan Nasional sebagai gabungan yang diterajui UMNO semata mata. DAP juga cuba memecahkan Barisan Nasional kepada MCA, MIC dan UMNO sebagai politik yang mengamalkan perkauman.

Barisan Nasional digambarkan oleh DAP sebagai parti orang Melayu semata-mata – yang dianggap bahaya untuk orang Cina. Perdana Menteri Najib pula  digambarkan sebagai ahli politik yang paling dibenci dalam sejarah Malaysia semata-mata mereka mahu UMNO  dilihat sebagai racun kepada pengundi Cina.

Namun tiada siapa menjangka Pakatan pembangkang  akan berpecah dengan PAS  dan membawa kepada kemasuka  Mahathir Mohamad kedalam pakatan DAP dan berkerjasama dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Kerjasama mereka telah banyak mengubah minda rakyat terhadap penipuan yang dilakukan oleh Pakatan Harapan dan ianya  telah mengubah wajah politik Negara dimana barisan pihak pembangkang yang diketuai oleh DAP sebagai pakatan kleptokrat yang rakus.

Jika rakyat memberikan kemenangan kepada Pakatan Pembangkang  dalam pilihan raya akan datang hanya bakal menjadikan Malaysia berada di bawah pemerintahan kleptokratik dan memberi kesan besar kepada generasi baru.

Jika Pakatan Harapan menang, skandal DAP dan penyelewengan yang dilakukan di dua buah negeri  pembangkang tidak akan dibangkitkan  lagi dan ianya akan  kekal sebagai luka yang parah untuk rakyat Malaysia dan menyakiti kita dengan kerugian berpuluh bilion Ringgit dalam masa mendatang ini.

Jika  pembangkang menang, GST akan kekalkan juga sebagaimana  ditetapkan pada kadar tidak tetap bermula 0% dan kenaikan GST akan dilakukan bergantung kepada situasi semasa  dan akan terus meningkat kadarnya seperti mana trend dunia.

Memenangkan pembangkang dalam pilihanraya akan datang  sekali gus mengakibatkan pendapatan sebenar kita akan gagal berkembang dan kos sara hidup akan meningkat lagi. Peningkatan ini disebabkan kenaikan cukai yang melampuai batasan  serta tanggungan  kenaikan gaji  yang tiada hadnya oleh pembangkang sebagaimana berlaku di Pulau Pinang dan Selangor.

Perkara yang paling penting sekali ialah pembangkang tidak akan wujud perpaduan nasional kerana rakyat Malaysia akan diasing-asingkan dalam ruang kaum – di mana orang Melayu dianggap tidak cukup berjaya, orang Cina dikelaskan sebagai yang bijak dan  dipercayai, dan orang India dipersalahkan dalam masalah gangsterisme.

Sabah dan Sarawak pula dilayan seperti jajahan British sedangkan mereka sepatutnya menjadi rakan setara dengan Semenanjung dalam Persekutuan Malaysia. Perkara ini dapat dilihat bagaimana penghinaan dilakukan pemimpin DAP terhadap masyrakat Sabah dan Sarawak yang dikatakan bercawat.

Sejak 1969 DAP terus dan  akan terus memainkan sentimen kaum dan agama sebagai senjata untuk terus kekal meneruskan agenda  memecahkan keharmonian kaum dalam Negara ini. Perpaduan dilihat oleh DAP sebagai musuh utama yang menghalang pergerakan yang mereka lakukan.

Jadi segala bentuk propaganda yang bakal dimainkan oleh DAP seharusnya dilihat sebagai ancaman yang akan membawa satu natijah yang amat buruk untuk Negara dan juga rakyatnya. Seharusnya pada Pilihanraya akan datang  rakyat yang cintakan keamanan terus menolak DAP dan memilih barisan nasional.

  • pru14.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *