Langkah Akhir Singkirkan Najib Akan Dilancarkan Bulan Depan

Pada Julai 2015, mereka melakukan perkara yang sama. Oleh itu, pada dasarnya, ini adalah skrip yang sama dari tiga tahun yang lalu. Pada bulan Julai 2015, mereka juga mengemukakan dakwaan pertuduhan terhadap Najib, dimana mereka sepatutnya menunjukkan kepada Najib semasa Mesyuarat Kabinet pada 29 Julai 2015. Najib akan ditawarkan dua pilihan. Mengundurkan diri dan membenarkan Muhyiddin Yassin mengambil alih sebagai Perdana Menteri atau ditangkap dan dipenjarakan.

 

Empat mesyuarat diadakan di luar negara ketika Tahun Baru Krismas – salah satu pertemuan di London dan satu lagi di Hong Kong – untuk secara khusus membincangkan langkah terakhir untuk menyingkirkan Perdana Menteri Najib Tun Razak. Dalam mesyuarat ini termasuk Pengerusi Pakatan Harapan Tun Dr Mahathir Mohamad, Menteri Besar Selangor Azmin Ali, dan beberapa orang dalam jawatan strategik kerajaan yang boleh membuat langkah terakhir untuk menyingkirkan Najib.

Menurut perancangan, Najib dijangka mengadap DYMM Yang di-Pertuan Agong menjelang akhir bulan ini – mungkin pada 26 atau 27 Mac 2018 – untuk mendapatkan persetujuan Kebawah Duli Yang Maha Mulia untuk membubarkan Parlimen bagi memberi laluan kepada Pilihan Raya Umum Malaysia ke 14.

Pakatan Harapan terpaksa mengalahkan Najib sebelum PRU14 dan bukan semasa PRU14

Menurut Mahathir, apabila Parlimen dibubarkan, jawatan Najib akan diserahkan kepada Perdana Menteri sementara yang mengetuai kerajaan sementara (sementara Parlimen tidak lagi wujud). Mahathir percaya bahawa ini bermakna kuasa Najib pada asasnya akan dikurangkan dan ketua-ketua agensi seperti PDRM, SPRM, AGC, dan sebagainya, boleh mengabaikan apa-apa arahan dari PMO dan boleh menunggu sehingga kerajaan baru dibentuk dan Perdana Menteri yang baru mengangkat sumpah selepas PRU14 sebelum bertindak.

Ini tentunya jika ketua-ketua agensi kerajaan akan bersetuju untuk berkomplot dan mengabaikan semua arahan dari PMO sehingga kerajaan baru terbentuk dan Perdana Menteri yang baru bersumpah. ‘Bahaya’ di sini, hujah Mahathir, sejak Merdeka konsep pemegang amanah Perdana Menteri dan kerajaan sementara tidak pernah diamalkan dan Perdana Menteri dan Kabinetnya sentiasa bertindak atas dasar ‘urusan seperti biasa’ sehingga Hari Pengundian dan ‘keesokkan harinya’.

Mahathir berkata ini adalah penyesalan yang dia ada. Sekiranya beliau telah memperkenalkan konsep Perdana Menteri sementara dan kerajaan sementara apabila dia menjadi Perdana Menteri, maka hari ini, apabila Parlimen dibubarkan, Perdana Menteri tidak akan berdaya dan mereka boleh melancarkan rampasan kuasa mereka dan menyingkirkan Najib sebelum Hari Pengundian.

Kerana PAS, Pakatan Harapan tidak boleh menang PRU14 jadi Najib mesti digulingkan sebelum pilihan raya umum

Pelan ini mudah. Apabila Najib mengumumkan pembubaran Parlimen, Mahathir akan bertindak dan memaksa AGC untuk membuat dua pertuduhan terhadap Najib. Satu caj pertuduhan akan melibatkan perkara SRC RM42 juta dan kunci pertuduhan kedua akan menjadi sandaran jika kes pertama akan ‘gagal’ atas apa pun sebabnya.

Peguam Negara akan diberitahu bahawa dia tidak mempunyai pilihan selain berkomplot, dan jika dia enggan, dan jika Pakatan Harapan memenangi pilihan raya umum dan dapat membentuk kerajaan baru, maka mereka akan mengenakannya atas tuduhan jenayah, yang dapat dilakukan dengan mudah walaupun mereka perlu membuat tuduhan palsu.

Mereka juga akan mendapatkan Sarawak Report agar menerbitkan kisah mengenai perkara ini supaya AGC tidak boleh ‘mendiamkan’ kes itu. Sebaik sahaja kisah itu sudah keluar dalam domain awam, bersama-sama dengan salinan kertas caj pertuduhan, dan segala-galanya telah menjadi tular, perkara itu tidak lagi dapat dibendung.

Sarawak Report akan memainkan kisah mengenai kertas caj pertuduhan seperti yang dilakukan pada bulan Julai 2015 untuk memastikan bahawa AGC tidak boleh mendiamkan perkara itu

Pada Julai 2015, mereka melakukan perkara yang sama. Oleh itu, pada dasarnya, ini adalah skrip yang sama dari tiga tahun yang lalu. Pada bulan Julai 2015, mereka juga mengemukakan dakwaan pertuduhan terhadap Najib, dimana mereka sepatutnya menunjukkan kepada Najib semasa Mesyuarat Kabinet pada 29 Julai 2015. Najib akan ditawarkan dua pilihan. Mengundurkan diri dan membenarkan Muhyiddin Yassin mengambil alih sebagai Perdana Menteri atau ditangkap dan dipenjarakan.

Walau bagaimanapun, sebelum mereka dapat bertindak pada 29 Julai 2015, Najib bertindak lebih awal dan meneutralkan pemain utama, iaitu ‘Enam Tan Sri’ – termasuk Timbalan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin yang digantikan dengan Ahmad Zahid Hamidi. Oleh itu, rampasan kuasa berakhir pada 29th July 2015. (Siaran akhbar mengenai percubaan rampasan kuasa 29 Julai 2015 boleh dibaca di bawah).

Satu-satunya perbezaan antara rampasan kuasa pada 29 Julai 2015 dan yang kedua yang dirancang pada bulan depan ialah pada bulan Julai 2015 Najib masih mempunyai kuasa eksekutif manakala bulan depan Najib hanya menjadi Perdana Menteri sementara tanpa kuasa eksekutif. Oleh itu, secara teknikal, Najib tidak akan dapat menghapus atau memecat semua konspirator seperti yang dilakukan pada malam 29 Julai 2015. Inilah sebabnya mengapa Mahathir percaya kali ini rampasan kuasa akan berjaya. Najib tidak akan dapat melancarkan serangan awal seperti yang dilakukan pada malam 29 Julai 2015.

Oleh kerana Sarawak Report telah disekat dari akses di Malaysia, The Malaysian Insight akan memastikan kisah Sarawak Report menjadi tular.

Mahathir kini membariskan semua orang-orangnya. Dia perlu memastikan semua orang berada di atas kapal yg sama dan tidak akan ada yang menarik diri dari sokongan seperti pada bulan Julai 2015. Rampasan kuasa terakhir ini memerlukan semua orang sehaluan. Malah hanya seorang tidak sehaluan maka rampasan kuasa akan gagal, sama seperti pada bulan Julai 2015.

Senjata Mahathir adalah ancaman dan sogokan, strategi biasa “carrot and stick” . Jika mereka tidak boleh dibeli maka dia akan mendedahkan apa yang ada pada mereka dan berjanji untuk menggunakan bukti ini untuk menyelesaikannya. Semua orang akan mempunyai rahsia dan jika tidak ada, atau tidak ada yang cukup kuat, Mahathir selalu dapat merekayasa sesuatu yang akan cukup kuat untuk dikenakan.

Mahathir merasakan orang-orangnya sekarang semuanya menurut arahan. Apa yang dia perlukan sekarang adalah masa yang tepat. Dan masa yang betul adalah bulan depan sebaik sahaja Parlimen dibubarkan. Menyingkirkan Najib melalui pilihan raya umum adalah mustahil kerana Barisan Nasional akan memenangi pilihan raya umum. Oleh itu, ia perlu dilakukan sebelum pilihan raya umum melalui rampasan kuasa, yang bermaksud kertas pertuduhan amat penting untuk rancangan itu berjaya.

Apabila DYMM Yang di-Pertuan Agong bersetuju dengan pembubaran Parlimen, rampasan kuasa akan dilancarkan

Mahathir telah belajar dari kesilapannya pada Julai 2015 dan dia tidak akan membuat kesilapan yang sama dua kali. Kesilapan pada Julai 2015 adalah bahawa plot itu terdedah sebelum ia dilancarkan dan Najib berjaya meramalkan rampasan kuasa itu. Kali ini Mahathir merasakan rahsia plot rampasan kuasa itu dijaga dengan baik dan Najib tidak akan mengetahui mengenainya sehinggalah terlambat – iaitu sudah tentu sehingga Malaysia Today mendedahkannya. Dan apabila ia dilancarkan Najib akan ditangkap dalam keadaan tidak bersedia dan tidak lagi mempunyai kuasa eksekutif untuk memecat pengkomplot seperti yang dilakukannya pada bulan Julai 2015

***************************************************

WARANT TANGKAP UNTUK PERDANA MENTERI! – Alasan Sebenar Peguam Negara Dipecat – EKSKLUSIF!

Sarawak Report telah memperoleh dokumen, kini disahkan, yang menjelaskan dengan tepat mengapa Abdul Gani Patail secara dramatik dipecat pada hari Isnin. Peguam Negara berada di ambang membawa tuduhan rasuah terhadap Perdana Menteri Malaysia. Kami telah memperoleh draf dokumen rahsia, yang mana Gani Patail sedang dalam proses penggubalan.

(BACA DI SINI : http://www.sarawakreport.org/2015/07/arrest-warrant-for-the-prime-minister-the-real-reason-the-attorney-general-was-fired-exclusive/ )

***************************************************

AGC Malaysia menafikan membuat draf kertas pertuduhan terhadap PM Najib

Jabatan Peguam Negara (AGC) di Malaysia telah menafikan membuat draf atau mengeluarkan kertas pertuduhan terhadap Perdana Menteri Najib Razak, seperti yang didakwa oleh lSarawak Report. “Draf pertuduhan yang diterbitkan oleh Sarawak Report tidak dibuat atau dikeluarkan oleh Jabatan Peguam Negara,” katanya ….

(BACA DI SINI: http://www.straitstimes.com/asia/se-asia/malaysias-agc-denies-drafting-charge-sheet-against-pm-najib )

***************************************************

AG: Kertas caj palsu menunjukkan plot untuk mengulingkan PM

Peguam Negara Mohamed Apandi Ali telah mengesahkan draf kertas pertuduhan terhadap Perdana Menteri Najib Abdul Razak yang diterbitkan di laman web pemberi maklumat Sarawak Report adalah palsu.

Beliau juga berkata kertas pertuduhan itu menunjukkan wujud plot untuk menjatuhkan perdana menteri dan memberi amaran tindakan tegas terhadap pelaku. “Oleh itu, kertas pendakwaan menunjukkan terdapat konspirasi untuk menjatuhkan Perdana menteri yang berkhidmat dengan menggulingkannya, dan kaedah termasuk mengubah dokumentasi (dokumentasi) dan jenayah kebocoran maklumat.”

(BACA DI SINI: http://www.kinibiz.com/story/corporate/181068/ag-false-charge-sheet-indicates-plot-to-topple-pm.html )

Malaysia Today

PENAFIAN : Artikel pendedahan ini adalah diambil sepenuhnya dari laman blog Malaysia Today dengan tajuk asal Final Push To Oust Najib To Be Launched Next Month. Segala isi kandungan ini adalah dari penulis blog berkenaan dan pihak pru14.tv mungkin tidak bermaksud sedemikian. Pihak pru14.tv berharap pihak yang dituduh/diceritakan dalam artikel ini tampil membuat penafian jika ini merupakan fitnah dari pihak tak bertanggungjawab keatas dirinya, atau sebaliknya. Terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *