Buatlah Video Anjing Lakukan Seks Di Depan Tokong Bukannya Di Depan Masjid – Rani Kulup

Share This:

BIADAP dan kurang ajar bukan lagi perkara yang boleh dipandang ringan. Rakyat Malaysia tidak menerima cara sedemikian rupa. Sejak beberapa tahun yang lepas DAP mempamerkan sikap seolah-olah menghina orang Melayu dan agama Islam dalam beberapa insiden.

Masihkah anda ingat kejadian penggunaan kalimah Allah dalam Bible, penjualan arak di kawasan majoriti Melayu, gereja DUMC yang cuba murtadkan umat Islam dalam bulan puasa, ajak berbuka puasa dengan babi dan lain-lain lagi? Semua perkara ini menguris hati rakyat Malaysia.

Kini Wee Meng Chee atau lebih dikenali sebagai Namewee pula membuat pengambaran video kontroversinya berjudul ‘Like A Dog’ di depan kawasan masjid dan Pejabat Perdana Menteri Putra Jaya.

Sepuluh pertubuhan bukan kerajaan (NGO) membuat laporan polis berkenaan perkara tersebut.

Video tular yang menyentuh sensitiviti masyarakat Melayu dan Islam itu dilakonkan dengan berlatar belakangkan masjid serta pejabat Perdana Menteri disertai adegan seolah-olah anjing yang sedang melakukan seks oleh penari-penari yang berpakaian topeng anjing tersebut.

“Apa tujuan dia buat macam ini? Kalau untuk Tahun Baru Cina buatlah dengan cara yang betul bukan gunakan anjing dan berkelakuan lucah serta duduk di kawasan Putrajaya dan masjid.” Abdul Rani turut mempersoalkan tindakan Namewee yang membuat video tersebut dengan berlatar belakangkan pusat pentadbiran kerajaan seperti Putrajaya dan kediaman pemerintah atau masjid.

Dalam pada itu, Abdul Rani juga mencadangkan supaya video tersebut dibuat di tokong.

“Dia nak buat video sempena tahun anjing ke apa tak kisah buatlah tetapi jangan berlatar belakangkan pusat pentadbiran kerajaan seperti Putrajaya dan kediaman pemerintah atau masjid tetapi buatlah dekat tokong dia.”

Menurut sumber, NGO berkenaan termasuk Pertubuhan Martabat Jalinan Muhibbah (MJMM), Pertubuhan Permuafakatan Majlis Ayahanda Malaysia (Permas), Ikatan Rakyat Insan Muslim Malaysia (IRIMM), Gerakan Memartabatkan Pejuang Negara (GMPN), Kipidap dan Pertubuhan Maqasid Syariah Malaysia.

Presiden Martabat Jalinan Malaysia (MKMM), Abdul Rani Kulup Abdullah yang mengetuai kesemua NGO tersebut berkata laporan polis dibuat di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi bagi menggesa siasatan dibuat terhadap Namewee selepas video berbentuk provokasi itu menaikkan kemarahan umat Islam di negara ini.

“Tujuan kami membuat laporan adalah untuk menggesa PDRM, KDN, SKMM, SPRM dan KSU KDN.”

“Kenapa saya sebut KSU, KDN (sebab mahu beliau) batalkan dokumen perjalanan individu yang bernama Namewee serta mengambil tindakan tegas terhadap beliau kerana perkara yang sama telah banyak kali berlaku tetapi tetap terlepas (dari sebarang tindakan),” tegasnya yang dipetik Malaysiakini.

Sementara itu Presiden Gerakan Memartabat Pejuang Negara (GMPN), Mejar (B) Razali Zakaria berkata pihaknya memberi tempoh dua hari kepada Namewee untuk menyerah diri kepada polis selain mempersoalkan tindakan biadap pemuzik itu.

“Kita beri amaran kepada Namewee, jangan kurang ajar, hormat agama Islam sebagai agama rasmi Persekutuan dan kita juga beri dia tempoh dua hari untuk tampil ke muka pengadilan”. “Kita cabar serah diri kepada polis dan buat kenyataan mohon maaf”.

Mereka perlu diberi pengajaran yang setimpal atas sikap angkuh dan bongkak mempersendakan orang Melayu dan agama Islam. Sarang tebuan jangan dijolok.

– pru14.tv

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*