Kes Farid Kamil : Penerbit Pengiklanan Tampil Beri Keterangan

Share This:

Pada awal pagi Ahad, penyanyi yang juga pengarah dan penerbit pengiklanan yang dikenali sebagai Firdaus yang dipercayai mempunyai kaitan dengan kes penyalahgunaan dadah bersama pelakon Sofi Jikan seperti didakwa aktor Datuk Farid Kamil tampil memberi keterangan

Menurut sumber, pemilik nama sebenar Ahmad Fairuz Ahmad Rosli, 47, itu tampil memberi keterangan pada pukul 5 pagi di Balai Polis Sentral Kulai, Johor.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan, Asisten Komisioner Shahurinain Jais mengesahkan kehadiran penyanyi itu dan prosedur mengambil keterangan percakapan telah pun dibuat.

“Mengenai perkara itu, polis sudah mengambil rakaman percakapan ke atas salah seorang lelaki tersebut di Balai Polis Sentral pagi tadi.

“Ujian air kencing ke atas lelaki berkenaan turut dijalankan namun keputusannya belum diperolehi serta tiada penahanan dibuat,” katanya.

Terdahulu, media melaporkan pada 8 Februari lalu, polis kini memberi tempoh selama dua hari kepada dua penyanyi dikenali sebagai Firdaus dan Taj tersebut untuk tampil membantu siasatan.

Farid kamil, 37, sebelum ini telah membuat satu laporan di Balai Polis Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur yang mendakwa dianiaya tiga rakan artis yang memasukan dadah dalam minumannya.

-PRU14.TV

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*