Kuan Yew Mahu Jajah Malaysia Melalui DAP?

Share This:

Dari catatan ‘Han Shu (Buku Dinasti Han)’ (Edisi: 28), karya Ban Gu (32-92) sejak abad pertama wujud jalan maritim antara China dengan India.Ketika itu, Semenanjung Tanah Melayu dan Selat Melaka menjadi laluan dan tempat persinggahan. Nama ‘Duyuan’ sebenarnya ialah Duyung di Terengganu.

Banyak seramik dinasti Qin (221 sebelum Masehi (SM) _ 206 SM) dan Dinasti Han (206 SM-220 M) China di temui di Lembah Sungai Johor adalah bukti jelas hubungan China dengan Malaysia sekitar abad pertama.

Sejarawan K.G.Tregonning dalam bukunya Malaysian Historical Sources (Singapore, 1965, m2) dan The Encyclopedia Americana (Edisi:8, 1963, m.164) menyatakan Semenanjung Tanah Melayu merupakan persinggahan terbaik bagi perdagangan China-India (https://ms.wikipedia.org)

Berbaris baris hujah dilontarkan oleh penyokong Pakatan Harapan apabila mereka melihat kerajaan Malaysia mengadakan hubungan dua hala dengan kerajaan China yang secara jelasnya sejak berabad lagi telah mengamalkan dasar  perdagangan dua hala dan tanpa menjejaskan mana mana Negara sekali pun.

Kedangkalan penyokong dalam sejarah hubungan dua hala  diantara kedua Negara ini iaitu Malaysia dan China telah menyebabkan setiap hujah yang dilontarkan bersifat sampah. Hanya kerana politik penyokong Melayu Islam ini cuba mengubah sejarah. Hanya kerana DAP.

Tetapi mereka lupa bahawa kehadiran DAP hanya ada pada tahun 1965 dan kehadiran mereka hanya bersifat untuk berkuasa dan menguasai segalanya yang ada di Negara ini. Dasar-dasar komunis diserapkan kedalam DAP dan ianya diambil dari PAP iaitu parti induk yang melahirkan DAP.

Jangan kita lupa dan sombong tentang sejarah peradaban Negara hanya kerana mahu menyokong dasar yang menjahanamkan bangsa sendiri dan juga rakyat Malaysia hanya kerana politik perkauman yang dibawa oleh DAP.

Sejarah tidak pernah menipu tetapi pemimpin yang takut menghadapi sejarah itu terus menipu  untuk meletakkan sesuatu subjek yang lain  sebagai asas diperkatakan dan melupakan sejarah silam tersebut.

Permainan ini kerap dilakukan oleh kepimpinan pembangkang dalam Negara ini. Memutar belitkan sejarah itu adalah bertujuan untuk menghapuskan legasi bangsa dan sejarah Negara yang ada. Perkara ini telah lama dilakukan oleh penjajahan Inggeris satu ketika dahulu.

Atifak atifak sejarah dibawa keluar dan memutar belitkan  keagongan sejarah dengan meletakkan mereka sebagai bangsa yang pertama  melakukannya. Sekarang DAP yang diketuai oleh Kit Siang sejak dahulu lagi telah memainkan peranan agar sejarah bangsa Melayu dilenyapkan di Malaysia.

Agenda penghapusan  sejarah bangsa ini dilakukan adalah berkaitan dengan agenda yang telah diilhamkan oleh Kuan Yew dimana DAP sebagai anak kelahiran PAP akan membawa satu agenda besar untuk menguasai Malaysia yang dinamakan Malaysian Malaysia.

Agenda ini terus dihidupkan oleh DAP semenjak ianya bertapak sebagai sebuah parti politik di Malaysia pada tahun 1965. Sejak itu DAP terus memainkan peranannya mencipta propaganda untuk melakukan hasutan serta  mendapatkan sokongan dari rakyat Malaysia untuk bersama dalam Malaysian Malaysia.

Didalam Malaysian Malaysia, agenda untuk menghapuskan Hak Hak orang Melayu dan Islam diperkemaskan lagi dengan mencari sokongan orang Melayu sebagai senjata utama untuk serangan terhadap Melayu yang mempertahankannya.

Kaedah “ Gunakan senjata yang dipinjam untuk membunuh” dipergunakan dengan sebaiknya oleh DAP terhadap agenda penghapusan Hak Hak orang Melayu di Malaysia. Melayu yang bersama DAP terutama Mahathir, Muhyiddin, Mukhriz,  dan keluarga Anwar Ibrahim dipergunakan sebaiknya.

Hari ini pemimpin DAP  yang masih menjadikan Kuan Yew  sebagai mentor tidak pernah padam dalam lubuk hati mereka. Kit Siang merupakan orang kepercayaan Kuan Yew ketika berada didalam PAP. Dasar kronisme diperkemaskan dengan meletakkan  anak Kuan Yew  sebagai Perdana Menteri Singapura.

Begitu juga dengan Kit Siang yang aman telah meletakkan anaknya sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang sebagai penyambung legasi DAP  dan PAP berterusan dalam Negara ini. Hal ini tidak dapat dinafikan lagi apabila kemenangan  pilihanraya 12 berpihak kepada DAP.

Sedia maklum , walaupun hubungan PAP dan DAP berpisah jarak jauh, Namun ianya tetap kukuh dengan jalinan hubungan “kekeluargaan” diantara PAP dan DAP. Itu secara ringkasnya sejarah hubungan”Kekeluargaan DAP dan PAP” yang mana tidak mungkin akan terpadam.

Tahukah anda, bahawa setelah kemenangan DAP di Pulau Pinang , lawatan Kuan Yew sekali gus telah mengadakan mesyuarat tergempar bersama kepimpinan DAP di Pulau Pinang bagi meneruskan agenda jahat mereka terhadap Malaysia setelah gagalnya  Kuan Yew merealisasikan Malaysian Malaysia setelah dikeluarkan dari  Malaysia.

Sebagai kekuatan yang jitu untuk mendapatkan kuasa politik yang dipegang oleh orang Melayu DAP terus mengadalan lawatan demi lawatan sama ada rasmi atau pun sulit ke Singapura untuk menjalinkan hubungan diantara kerajaan dengan  kerajaan.

Hasilnya  satu pembongkaran  terdapatnya agenda penerimaan dana Israel sebanyak RM1.2 billion  untuk digunakan sepenuhnya  pada PRU 12 dan 13  sebagai tanda sokongan untuk menguasai politik yang telah dipegang oleh Melayu Islam.

Sebagaimana PAP   yang mempunyai hubungan baik dengan komunis dan telah mendapat sokongan Chin Peng dalam mengwujudkan elemen komunis dan pro komunis didalam PAP. Hal ini sama juga berlaku didalam DAP dimana pengiktirafan dilakukan terhadap Chin Peng dan diakui sendiri oleh Mohamad Sabu.

Sebelum ini PKM semenangnya telah menjadikan PAP sebagai  landasan untuk menyusup masuk kedalam kepartian dan meletakkan elemen komunis yang dijalankan oleh Kuan Yew. Perkara yang sama juga dilakukan oleh Mohamad Sabu apabila meletakkan komunis sebagai pejuang kemerdekaan dan beranggapan bahawa peritiwa bukit Kepong perjuangan untuk kemerdekaan oleh komunis.

Jadi tidak dapat dinafikan lagi bahawa  DAP dan PAP mempunyai aliran perjuangan yang sama serta aliran ideology yang sama iaitu mempunyai rangkaian fahaman komunis didalam kepartian.

Persamaan kejadian  dilakukan oleh DAP di Pualu Pinang semuanya menjurus kepada apa yang tealah dilakukan oleh PAP di Singapura.

Kemenangan PAP di Singapura disambut meriah. Pejabat UMNO telah diceroboh di Geylang Serai dan papan tanda UMNO telah dimusnahkan diconteng dikoyakkan oleh penyokong PAP.

Perkara yang sama juga berlaku di Pulau Pinang dimana meraikan  kemenangan DAP memerintah diPulau pinang kita dapat melihat betapa angkuhnya pengikut DAP dengan rakyat bawahan. Tulisan UMNO cuba dirobohkan atas alasan menyalahi perundangan.

Jika ketika ini orang melayu di Malaysia masih lagi tidak dapat melihat secara jel;as lagi agenda jahat DAP yang diketuai oleh Kit Siang seharusnya membuka mata seluasnya betaya DAP dan PAP adalah “Ayah dan Anak” yang menjanjikan agenda yang sama .

Agenda yang sama oleh PAP dimana  menentang agenda Perkara 153  dan kini  sedang disambung perjuangannya oleh DAP. Perjuangan  menentang perkara 153 Perlembagaan Malaysia yang memperuntukkan kuota khas untuk bumiputera dan masyarakat Melayu dalam kemasukan ke sector perkhidmatan, Biasiswa, Institusi pengajian tinggi dan  pemberiana lesen perniagaan.

Sejak 1968 DAP sentiasa dikawal oleh pemimpin dictator DAP  yang bernama Kit Siang yang memegang jawatan Setiausaha Agong yang amat berkuasa didalam  Organisasi. Kaedah ini adalah sama dengan apa yang dilakukan dan diamalkanoleh Parti Komunis Malaya dimana jawatan Setiausaha Parti adalah mempunyai kuasa tertinggi.

Masih lagi mahu nafikan kenyataan ini, seharusnya orang Melayu  sedar bahawa bukan setiap kata kata DAP itu menjurus kepada kebaiakn, malah kata kata DAP hanya berkisar kepada penipuan dan menjajahan minda yang lemah dikalangan Melayu yang gilakan kuasa dan pangkat.

Kit Siang dalam proses mengekalkan kuasanya selama 50 tahun didalam DAP terus memanipulasikan  pemilihan 20 orang dalam CEC dan dilantik memegang jawatan dalam parti. Dengan cara ini Kit Siang akan dapat mengekalkan sokongan seimbang untuk akan datang.

Betapa kotornya politik yang dimainkan Kit Siang dan  sikap memanipulasi sesame mereka sanggup dilakukan demi untuk mengekalkan legasi Lim dalam DAP. Sehingga kini tiada seorang puyn berani menyanggah kuasa yang ada  pada Kit Siang.

Tidak perlulah anda menyerbut tentang perjuangan bersaman DAP jika agama dan bangsa  kita sendiri , kita yang meletakkannya dibawah telapak kaki DAP. Sedangkan bangsa  DAP sendiri  Kit siang sanggup khianati apa la sangat dengan bangsa Melayu yang hanya seperti sampah sahaja dimata DAP.

Justeru itu orang Melayu harus sedar bahawa DAP bukan sebuah parti yang akan mengimbangi keperihatinanya kepada kaum lain, Tetapi akan menolak dan memijak kaum lain untuk kekal berkuasa dan memusnahkan legasi kaum lain sekali gus akan mengubah lankskap politik dalam Negara ini.

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*