Faliq Nasimmudin Dikecam Kerana Bercium Mulut Di Hari Perkahwinan

Share This:

Perkahwinan anak Allahyarham Tan Sri Nasimuddin Amin iaitu Faliq Nasimmudin yang berkahwin dengan Chryseis Tan menjadi perhatian ramai semestinya kerana majlisnya yang mewah dan elegan.


Diadakan di Bukit Tinggi, Pahang majlis perkahwinannya disambut dengan jemputan yang hanya dihadiri teman rapat berserta keluarga dah dilangsungkan pada hari Jumaat.


Sumber : Instagram

Tidak ketinggalan mereka juga memakai persalinan cheongsam dan samfoo bagi menghormati adat Chryseis Tan yang sememangnya semua sedia maklum berbangsa Cina.


Ramai sahabat handai mereka yang memuatnaik gambar hari perlangsungan mereka tetapi ada pula ‘part’ yang kurang disenangi netizen.


Gambar mereka bercium mulut mengejutkan sesetengah netizen kerana menyatakan ia tidak sesuai untuk dikongsikan pada khalayak ramai.




Ramai tidak bersetuju untuk mereka mengikut adat tersebut kerana bertentangan dengan adat Melayu. Selebihnya ramai yang mengucapkan tahniah dan memuji perkahwinan mereka yang meriah.


Malaysia kan berbilang kaum dan adat jalan yang terbaik masing-masing hormat adat sama sendiri, semoga Faliq Nasimmuddin berbahagia hingga ke anak cucu.

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*