Azmin Minta Bukti Sebab Tidak Yakin PH Menang Di Selangor

Share This:

Baru-baru ini, berlaku perbalahan dalam Pakatan Harapan apabila parti PKR yang dipimpin menteri besar Mohamed Azmin Ali itu dikatakan tidak yakin pada Amanah dan Bersatu dalam membantu mengekalkan kerajaan negeri.

Perkelahian antara parti komponen PH tercetus selepas Amanah dan DAP negeri dilaporkan berkata, mereka tidak tahu 4 mesyuarat pengagihan kerusi DUN di Selangor sudah diadakan, seperti didakwa Azmin.

Jumaat lalu, Pengerusi Amanah Selangor, Izham Hashim dan Pengerusi DAP Selangor, Tony Pua berkata mereka hanya menghadiri 4 mesyuarat Jawatankuasa Pilihan Raya PH yang membincangkan strategi untuk pilihan raya umum ke-14 (PRU14).

Rundingan pengagihan kerusi DUN Selangor yang sepatutnya dimuktamadkan 31 Januari lalu, terpaksa dilanjutkan seminggu lagi susulan pertikaian itu.

Memetik sumber mengatakan, PKR Selangor bersedia mengurangkan jumlah kerusi yang ingin ditandingi dengan syarat rakan parti lain dalam Pakatan Harapan (PH) dapat membuktikan kemenangan di kerusi yang dilepaskannya.

Ketua Wanita PKR Selangor, Haniza Talha juga berkata, tapi mereka kena buktikan kemampuan untuk menang.

Sikap Azmin seolah-olah menunjukkan parti lain yang menganggotai PH tidak mempunyai kekuatan untuk mengalahkan BN.Adakah Azmin mahu bukti sebab tidak yakin Pakatan Harapan (PH) menang di Selangor?Baru pembahagian kerusi, belum penamaan calon lagi?

 

-PRU14.TV

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*