Tak Pernah Serik, Pondan Jadikan Kawasan Flat Tempat Pelacuran

Share This:

Selama 20 tahun pondan-pondan ini melacur dan berkali-kali juga operasi dilakukan oleh Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu (JHEAT).

Namun, bagaikan tak sering sekumpulan pondan ini tetap melakukan aktiviti pelacuran mereka di sebuah flat di Kuala Terengganu.

Bernama melaporkan, didapati bermula jam 10 malam hingga 2 pagi, kira-kira 20 pondan menawarkan perkhidmatan mereka dan diawasi seorang penjaga bagi meninjau kehadiran pihak berkuasa.

Difahamkan, waktu siang flat tersebut kelihatan biasa namun bila malam tiba pondan ini mula menggunakan pelbagai cara bagi menarik perhatian pelanggan.

“Dalam tempoh 20 tahun ini, pondan-pondan di flat ini silih berganti dan kegiatan mereka ini acap kali diserbu oleh pihak berkuasa tapi keadaan masih berterusan dan tidak dapat dibendung sepenuhnya.

“Kegiatan tidak bermoral mereka memberi kesan negatif terhadap persekitaran setempat dan menunjukkan budaya tidak sihat kepada kanak-kanak dan remaja yang membesar di kawasan tersebut,” kata seorang penghuni flat itu.

Tinjauan pihak Bernama juga mendapati harga yang ditawarkan adalah antara RM30 hingga RM70.

Ketika tinjaun Bernama juga mendapati lebih daripada 10 buah kenderaan keluar masuk kawasan itu untuk membuat tawar menawar dan mengambil nombor telefon pondan yang mereka suka.

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*