Kantoi Perbualan Imam,Tiga Jemaah Lain Dalam Masjid Gara-gara Lupa Matikan Mikrofon

Share This:

 

Gara-gara lupa matikan mikrofon, kecoh satu kampung apabila gurauan seorang imam di sebuah masjid di Malaysia dengan 3 jamaah lain dalam masjid menjadi tragedi yang cukup lucu.

 

Menurut sumber, kejadian ini dikongsi oleh pengguna media sosial yang bernama Suppi. Dia berkata imam dan 3 lagi jamaah sedang bercakap tentang seorang janda apabila mikrofon di dalam masjid lupa dimatikan.

 

“Para jamaah di masjid xxx bercakap mengenai siapa yang lebih berhak mendapat janda yang cantik yang baru saja berpindah di kompleks perumahan, tetapi tolong mikrofon itu dimatikan dahulu kerana satu kampung tahu,” tulis pengguna media sosial itu.

 

Menurutnya, tidak lama selepas itu mendengar teriakan seorang wanita sebelum mikrofon di masjid itu dimatikan.

 

Status yang dimuat naik itu menjadi perbualan hangat netizen. Salah seorang daripada mereka mendakwa berada di tempat kejadian.

 

Dia melihat isteri-isteri jemaah pergi ke lokasi untuk mengambil suami mereka.

 

“Aku berada di situ, bunyi hon kereta bukan main bising lagi dari luar masjid, ia mesti bini tok imam sudah sampai,” kata salah seorang netizen.

 

Di samping itu, katanya, ada juga ibu yang melemparkan topi keledar sambil menjerit memanggil nama suaminya.

 

“Sepertinya malam ini ramai pakcik perlu tidur di luar,” tulisnya lagi.

 

Tidak diketahui dengan jelas di mana kejadian memalukan itu berlaku. Bagaimanapun, menurut pemilik status itu peristiwa itu berlaku selepas solat maghrib.

 

 

-PRU14.TV

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*