Penemuan Mayat Gadis Cantik Dikatakan Didera Rupanya-rupanya…

Share This:

 

Penemuan mayat seorang wanita yang telah menimbulkan kekecohan antara netizen kedua negara di laman media sosial akhirnya terbongkar apabila mangsa dibunuh dan rogol oleh lelaki dipercayai dari negara mangsa sendiri setelah disiasat pihak polis penyiasat Moh Izhan Bin Ismail Asp yang menjalankan siasatan.

 

Sebelum ini, kematian gadis yang berlaku di Gombak Bukit idaman,Selangor bulan lalu didakwa akibat tindakan kekerasan oleh majikan.

 

Selepas hampir 55 hari jenazah ditahan di Hospital Sungai Buluh akhirnya dikenal pasti dan dipulangkan ke indonesia.

 

Jenazah Mangsa yang dikenali sebagai Romsari yang merupakan pekerja asal indonesia medan ,tiba Pada pukul 8.30 pagi di Bandara Kuala Namo Medan.

 

Mengulas mengenai motif pembunuhan dipercayai mangsa menolak suspek untuk melakukan hubungan intim,hal itu di kuat dengan adanya rakaman cctv di lokasi kejadian.

 

Menurut sumber,daripada rakaman video berkenan jelas terlihat,mangsa melawan ketika cuba di rogol namun gagal mempertahankan diri selepas ditumbuk beberapa kali sebelum dirogol.

 

Menurut rakan mangsa,pada hari kejadian itu mangsa memberitahu bahwa dia akan keluar bertemu seorang lelaki untuk membincangkan mengenai kerja baru sebelum tidak balik kerumah selama 3 hari.

 

Dimaklumkan suspek menjanjikan sebuah kerja kepada mangsa yang merupakan pengangguran,mangsa kemudian di suruh datang kesebuah bagunan sebelum di kurung dalam satu ruangan.

 

Disitu mangsa diperlakukan dengan kejam hingga akhinya ditemukan meninggal dunia.

 

Bagaimanapun pihak polis daerah gombak berjaya menahan suspek dan mengaku atas perbuatannya.kes di siasat mengikut sekyen 302 yang mengakibatkan hukum mati jika terbukti bersalah.

 

Sementara itu pihak keluarga mangsa Moren Tino Harianja semalam dalam sidang media mengucapkan terima kasih kepada polis malaysia yang telah berjaya menahan suspek dan berharap suspek mendapat hukuman yang seadil-adilnya.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-PRU14.TV

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*