Jentera UMNO Bakal Pastikan Pembangkang Berkubur Pada PRU14 Nanti

Share This:

Pahlawan Penerangan UMNO kali ini ada matlamat untuk memastikan pembangkang dapat dikuburkan pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-14 sekaligus memastikan UMNO dan Barisan Nasional (BN) terus kuat, ini komitmen yang dinyatakan oleh Ketua Penerangan UMNO, Tan Sri annuar Musa.

Dalam laporan portal BERNAMA, Ahli Parlimen Ketereh itu berkata penekanan menguburkan parti-parti serpihan itu harus dilakukan semua jentera UMNO bagi mengekalkan sebuah kerajaan yang sedia ada yang teguh untuk meneruskan khidmat bakti kepada rakyat.

Katanya, jentera UMNO mempunyai kelebihan untuk bertindak tangkas menangkis tohmahan dan fitnah dilemparkan pembangkang.

“Kita sebagai sebuah negara membangun yang berada di saf hadapan, pastinya memerlukan sebuah kerajaan kuat. Tidak ada gunanya kerajaan yang mentadbir, bertukar lemah selepas pilihan raya.

“Hanya dengan kerajaan yang kuat, barulah segala agenda murni kerajaan dapat disampaikan kepada masyarakat,” katanya ketika ditemui BERNAMA semasa melawat Laman Media di Dewan Tun Razak 4, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di ibu negara, hari ini.

Walaupun acap kali usaha ‘mentalkinkan’ parti UMNO dilakukan pihak pembangkang, khususnya melalui serangan yang berpusat kepada kepimpinan parti, Annuar berkata anggota UMNO di seluruh negara tetap menunjukkan keteguhan dan percaya dengan kepimpinan Presiden UMNO Datuk Seri Najib Tun Razak.

Annuar berkata rakyat seharusnya mengambil iktibar daripada peristiwa bergolak yang menyaksikan banyak negara Timur Tengah kucar-kacir sehingga ada negara menukar kerajaan sedia ada.

Dalam pada itu, katanya jentera penerangan UMNO tidak akan sesekali berada dalam situasi ‘menutup sebelah mata’ atau membiarkan fitnah berleluasa dilontarkan sewenang-wenangnya oleh pembangkang, walau sekecil mana pun isu dibangkitkan.

“Kita mesti tangani dan menjawab penjelasan kerana kalau dibiarkan fitnah itu (tersebar), maka ia akan dianggap sebagai kebenaran. Fitnah tidak akan datang sepintas lalu dan ia akan berulang…fitnah yang diulang-ulang akan menjadi benda yang benar,” katanya.

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*