Bimbang Rakyat Tahu, Tun M Halang Laporan RCI Diedarkan?

Share This:

 

Tun Mahathir melalui peguam mewakili nya Hanif Khatri Abdullah dikatakan akan menghalang laporan RCI berkenaan diedarkan dan akan mengambil tindakan undang undang jika tidak ikut kemahuan tuntutan pihak nya dan mahu sejumlah bahan tulisan Tun Mahathir sejumlah 495 muka surat di selit di dalam laporan skandal terbesar negara.

 

Menurut sumber,ketika perbicaraan kehilangan RM31 billion wang rakyat di Bank Negara Malaysia di jalan kan di mahkamah , Mahathir sentiasa menjawap “tidak tahu” dan “saya tidak di beritahu”, namun setelah perbicaraan selsai , ada pula sejumlah bahan membela diri muncul.

 

Jika mahu di selitkan akan dapat bantahan dari Suruhanjaya , maka dengan itu “legal tussle’ akan ambil masa lama , membida dan berharap menang kes atau di tidak di edar kan lama selepas PRU14 di mana pihak Tun Jangka sudah merampas kuasa.

 

Menurut sumber dalaman berkata, pihak Tun Mahathir dikatakan amat malu serta rasa tewas pada Laporan itu lalu cuba mencari alasan ia di halang untuk di baca oleh rakyat.

 

Tun Mahathir dikatakan sedang memberi gambaran palsu kepada rakyat, namun naskah laporan RCI pula mencatat kan jawapan serta respon Tun Mahathir di dalam mahkamah yang amat memalukan serta tidak bertanggung jawap.

 

Tujuan utama yang dapat dilihat ada lah seperti DAP , Tun seolah-olah mahu berselindung di belakang guaman untuk melengahkan pengedaran laporan yang terselit di dalam nya cara Tun Menjawap dan melayan hakim perbicaraan , dari sepanjang masa jawap “Tidak Tahu” kini apabila laporan mahu di edarkan ada pula sejumlah 495 muka surat mahu di selitkan ke dalam laporan.

 

Apakah agenda sebenar nya pihak Tun Mahathir laksana kannya?

 

-PRU14.TV

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*