Pembangkang Agresif Rosakkan Minda Orang Melayu

Share This:

Malang bagi bangsa Melayu yang masih tidak sedar ancaman ancaman yang bakal berlaku akibat ketaksuban mereka menyokong perjuangan ektremis Cina DAP  sehingga melupakan survival bangsa Melayu pada masa akan datang.

Lebih malang lagi apabila kepimpinan masa kini langsung tidak memikirkan peranan menyediakan calon-calon muda untuk menyambung perjuangan UMNO didalam barisan  kepimpinan sekarang dan memberikan ruang dan peluang untuk dibentuk sebagai kepimpinan berpengalaman.

Sikap untuk terus menerajui kepimpinan walaupun telah diminta , namun yang menjadi masalahnya ialah bagaimana balaci balaci  penyokong yang ketakutan perubahan yang baru dibentuk. Ini adalah disebabkan sebilangan dari orang yang rapat melakukan propaganda yang tidak masuk akal.

Meskipun telah berjuta dan berulang kali dipesan bawa bekerja untuk UMNO itu lebih menjurus kepada perpaduan dan kesatuan yang kuat akan menjamin segala sokongan padu walaupun sesiapa sahaja yang bakal menjadi calon.

Dalam pada masa yang sama kelalaian bangsa Melayu itu yang dilihat oleh ektremis DAP ini telah diambil peluang oleh mereka membentuk satu  kumpulan pelapis calon yang berpengalaman untuk  digalas tanggungjawab untuk  menumbangkan UMNO dan Barisan Nasional dalam masa 10-20 tahun akan datang.

Pada ketika ini agenda merosakkan minda melayu dan menyerapkan kebencian dikalangan orang Melayu diteruskan kepada pengundi , Kebencian ini bukan sahaja disasarkan kepada pengundi malah kepada calon calon lama yang tidak mahu melepaskan jawatan.

Ketika ini DAP terus mengaku secara terbuka akan menjadikan bangsa Melayu sebagai bangsa kelas kedua dan  mengaku secara terbuka menentang orang Melayu namun tindak tanduk pemimpin parti itu jelas mereka sering memperjuangkan budaya ekstremis perkauman dan agama.

Sikap perkauman DAP dapat dilihat secara nyata sekarang. Harus diingatkan bahawa DAP sepanjang penubuhannya dalam politik tidak ada  ruang dan pernah sama sekali menyenangi bangsa Melayu. Seharusnya perkara ini disedari tanpa ada  persoalan lain jika bangsa Melayu sayangkan UMNO dan perjuangan kerajaan yang ada sekarang.

Amat keterlaluan apabila penyokong Melayu yang amat  keterlaluan apabila mereka turut tidak menghormati Raja-raja Melayu dan Perlembagaan Persekutuan, mereka juga cuba bersama sama merobohkan kedaulatan Islam dan  membenamkan sejarah bangsa mereka sendiri bersama DAP.

Satu penghinaan budaya beraya yang diamalkan dalam Negara ini  dilakukan oleh Guan Eng  dimana Ketika Almarhum Sultan Abdul Halim Mu’adzam Shah ditabalkan sebagai Sultan Kedah, beberapa pemimpin DAP telah dijemput ke istana.

Pada masa itu  Lim Guan Eng berkesempatan hadir tetapi apabila pulang dari majlis tersebut dia seolah-olah memerli sistem pemerintahan beraja negara sebagai golongan feudal dan tidak bertamadun.  Jika ini caranya apa lagi yang ditunggu oleh bangsa Melayu yang ada didalam DAP.

Tuntutan perundangan yang tegas seharusnya telah lama di lakukan dalam usaha melakukan penghinaan terhadap system beraja dalam Negara ini.

Kementerian Dalam Negeri  seharusnya lebih tegas  dalam menggunakan segala peruntukan undang-undang yang ada bagi memastikan ekstremis perkauman dalam kalangan pemimpin DAP dikenakan hukuman se­timpal atas tindakan mereka.

Perkara ini juga dibongkar oleh  Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP, Mohamad Razali Abdul Rahman berkata, gesaan GPMS itu wajar kerana ramai pemimpin DAP memang sering memperlekehkan kaum lain di negara ini.

Malang bagi bangsa Melayu  yang memegang tampuk kuasa  seolah-olah pejam sebelah mata dengan perbuatan pemimpin DAP itu kerana tiada sebarang tindakan undang-undang diambil ke atas mereka.Perkara ini telah menjadikan  bangsa Melatu serta sejarah bangsa serta kedaultan Islam  tidak dapat dilindungi sepenuhnya.

Perkara yang telah menjadi rutin kepada pihak DAP yang  akan melakukan penghinaan pada bila bila masa mereka suka, Namun  DAP tahu  kepimpinan Melayu tidak akan berani dan mampu untuk mengambil tindakan perundangan yang tegas.

Natijahnya DAP terus bebas melakukan amalan rasuah, penyelewengan, penghinaan terhadap bangsa Melayu Islam dan akan terus melakukannya tanpa rasa takut. Paling tidaknya  permimpin Melayu hanya mampu menyuarakan  permohonan maaf sahaja.

DAP adalah satu bangsa yang tidak akan tunduk dengan mana mana kasta bangsa lain dan memastikan  mereka adalah bangsa yang bebas melakukan apa sahaja tanpa rasa kekangan perundangan dan juga desakah.

Jika kita sedar hal dan sejarah DAP ini, mereka adalah satu kaum Cina yang amat dibenci oleh bangsa Cina di Negara China dimana sikap DAP seperti “Belanda mendapat tanah”  dan mereka juga satu kaum  yang boleh menjadi apa sahaja bila terdesak.

Untuk mencapai matlamat agenda politik telah  berulang kali pemimpin DAP ini menghina orang Me­layu dan menghasut kaum lain membenci pemimpin negara. Contoh terbaru adalah Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kepayang, Nga Kor Ming mengeluarkan kata-kata kesat berbaur perkauman terhadap Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr. Zambry Abd Kadir.

Apakah tindakan yang diambil, seolah-olah pemimpin DAP ini kebal dengan undang-undang negara, sebab itu mereka boleh bertindak sesuka hati termasuk menghina kaum lain. Apakah tidak cukup dengan bukti yang ada untuk membuktikan bahawa DAP adalah sebuah parti Ektiremis yang melampau dan sikap mereka ini harus dibendung dengan ketegasan  perundangan.

Justeru itu, demi survival bangsa Melayu, orang Melayu harus sedar bahawa DAP telah menyediakan pelapis  kepimpinan muda untuk menumbangkan UMNO dan Bangsa Melayu untuk 10-20 tahun akan datang.

Orang Melayu juga harus sedar bahawa bahawa sebaik mana pun DAP , mereka akan menjadi serigala yang akan meratah lumat bangsa Melayu dan tidak akan membiarkan halangan untuk mereka  menguasai kuasa politik.

Juga begitu , orang Melayu harus sedar bahawa, bahawa perjuangan dan bekerja untuk UMNO itu lebih menjurus kepada  perpaduan dan  kekuatan yang tersendiri dan  melakukan perubahan kepimpinan  UMNO bukan satu malapetaka tetapi ianya adalah untuk memastikan survival UMNO itu sendiri.

Jangan kita berbicara soal perjuangan jika perjuangan itu hanya pada ruang litup yang tertutup. Kita bukan lagi  “katak didalam  kotak kaca” yang tidak berani melompat keluar untuk bersama melakukan perubahan kepimpinan muda dan membentuk mereka agar lebih berpenagalaman untuk menerajui Negara ini dimasa akan datang.

  • pru14.tv

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*