Lufya Dikecam, Masih Berpantang Pun Nak Keluar Jalan-Jalan

Share This:

Baru-baru ini Lufya ada memuat naik gambar yang menunjukkan dia keluar berjalan-jalan sewaktu masih dalam tempoh berpantang.


Menerusi kapsyennya, Lufy memberitahu, “Dah tak boleh tahan duduk rumah lama-lama. Ponteng berpantang kejap gi jalan cari barang baby di @tateh.kotadamansara. Mama fya yang drive, parking pun senang depan kedai je, pastu masuk kedai pun tak ada tangga. Tinggal duduk pilih-pilih je. So jgn risau ya. Kedai ni best. Macam-macam ada! Nak botol susu ada, baju baby ada, segala brand barang baby ada, barang mummy breastfeed ada, toys ada, serba ada la. Happy mummy.”

Foto: IG Lufya

Disebabkan itu ramai netizen yang memberi reaksi negatif dengan mengatakan yang Lufya hanya sambil lewa dalam menjaga kesihatan.

Mereka juga mendakwa pelakon ini mengabaikan proses berpantang dan sepatutnya duduk di rumah sahaja memandangkan baru bersalin apda 11 November lepas.


Foto: IG Lufya

Walau bagaimanapun, Lufya menerusi satu lagi entri Instagramnya tampil memberi penjelasan.

Apa pun, bayi Lufya dan suami, Che Muhammad Hafiz memang sangat comel!

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*