Penumpang Berang Tikam Pemandu Bas

Share This:

 

Seorang penumpang dipercayai berang setelah ditinggalkan kenderaan awam di Stesen Bas Shahab Perdana di Alor Setar,Kedah semalam dan bertindak menikam seorang pemandu bas sebelum meneruskan perjalanan ke Stesen Bas Ekspres di Jalan Bukit Lagi.

 

Menurut Ketua Polis Daerah Kangar Supt Wari Kiew berkata, dalam kejadian 11.02 pagi itu, suspek dikatakan turun dari bas untuk ke tandas semasa ia berhenti di Stesen Bas Shahab Perdana, namun setelah kembali dia mendapati kenderaan itu telah bertolak ke Kangar.

 

“Kemudian suspek bertindak marah di kaunter bas sebelum menyewa sebuah teksi untuk ke Kangar,” katanya.

 

Beliau berkata sebaik tiba di stesen bas Kangar, suspek meluru masuk ke dalam bas yang dipandu oleh mangsa berumur 33 tahun, melalui pintu hadapan dan terus menikam mangsa di bahagian bahu kiri.

Mangsa kemudiannya dikatakan dikejarkan ke Hospital Tengku Fauziah untuk mendapatkan rawatan sebelum dibenarkan pulang, setelah doktor mengesahkan tiada kecederaan serius selain mengalami luka tikaman sedalam tiga sentimeter, katanya.

 

Susulan kejadian itu katanya polis merampas sebilah pisau, sehelai kemeja-T berkolar warna hijau serta satu beg pakaian, manakala polis masih mengesan suspek yang sudah dikenal pasti. –

-PRU14.TV

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*