Pak Ngah Pun Tak Berani Nak Komen Pasal Mas Idayu

Share This:

Sejak tular video penyanyi popular Mas Idayu memarahi salah seorang peserta D’Academy Asia musim ketiga (DAA3) iaitu Baby Shima, bermacam kritikan dan hencapan netizen membanjiri ruangan komen di laman sosial.


Memetik Sinar Harian, salah seorang juri dari Malaysia iaitu Datuk Suhaimi Mohd. Zain atau lebih dikenali sebagai Pak Ngah menyatakan dia tidak mahu campur tangan berhubung kejadian itu.

“Saya tidak tahu apa cerita sebenar yang berlaku, sebelum, semasa atau selepas kejadian tersebut. Jadi tak berani nak komen.

“Saya pun hanya tengok melalui internet sahaja video yang tular itu.  Tapi tengok macam marah sangat, terkejut juga, tak tau apa isu sebenarnya,” katanya.Foto: IG Mas IdayuMungkin ramai tidak mengenali Baby Shima sebelum ini termasuklah Pak Ngah sendiri. Namun, selepas peserta berkenaan menyertai DAA3, barulah Pak Ngah mengenalinya dan melihat personaliti Baby Shima menyerlah sebagai artis.

“Dia cantik, menarik, boleh menyanyi, cuma untuk pertandingan yang besar seperti ini nilai, kualiti perlu lebih lagi untuk pergi lebih jauh.

“Dia juga rajin buat latihan.  Setakat ini mungkin dia kekurangan dari segi teknik.  Gagal hari ini tidak bermaksud gagal selamanya.  Mungkin pada masa akan datang jadi lebih berjaya.

“Untuk pengetahuan, Baby Shima pernah tersingkir sekali sebelum ini, kemudian dimasukkan semula melalui sistem wildcard. Jadi dari situ, kita boleh lihat sebenarnya dia ada potensi dalam diri untuk diketengahkan. Cuma mungkin belum rezekinya kali ini,” jelas Pak Ngah.Foto: Sinar HarianSelain Baby Shima atau Nor Ashima Ramli, One Forteen juga merupakan peserta dari Malaysia, manakala Pak Ngah merupakan salah seorang juri dari Malaysia selain Zul 2by2.

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*