Pencatur Serang Balas Melalui Jahabar Sadiq A.K.A. Ayahanda MD

Share This:

Jahabar membuat kesilapan besar dengan menggunakan nama samaran, Ayahanda MD dalam artikel. Kerana artikel itu saya terpaksa membalas yang mana akan memudaratkan bosnya, Azeez Rahim lagi. Sekurang-kurangnya apabila saya memuat naik artikel, ianya di bawah nama saya sendiri dan bukan di bawah nama samaran seperti Ayahanda MD. Apa yang dilakukan oleh Jahabar dipanggil baling batu sembunyi tangan dan perbuatannya adalah pelanggaran gencatan senjata Istana yang sebelumnya telah dipersetujui.

 

Pada 8 November 2017, dalam artikel yang bertajuk ‘Malaysian Insight’s Crusade Against The MACC Chief’ (BACA DI SINI), kami menutup artikel itu dengan berkata, “Kepada anda Jabahar dan Faridah. Beritahu kami mengapa anda mahu memusnahkan Dzulkifli. Adakah dia ancaman kepada anda dan / atau pembiaya anda? Sesungguhnya anda tidak melakukan ini untuk bersenang-senang atau kerana anda mendapat orgasme. ”

Dua hari kemudian, pada 10 November 2017, Jahabar Sadiq menjawab dalam artikel panjang bertajuk ‘BACK AT YOU’ menggunakan nama samaran Ayahanda MD.

Dalam artikel itu, Jahabar a.k.a. Ayahanda MD berkata:

Raja Petra Kamarudin yang lebih dikenali sebagai RPK membuat pelbagai dakwaan dalam siri-siri “rumor-has-it” terhadap individu-individu tertentu. Sekarang, sambil “backtracking” tuduhan-tuduhan yang sama dan mengatakan bahawa orang-orang yang dituduh adalah korban “name dropping”, RPK seolah-olah tidak bersalah dan nampaknya bekerja sama dengan PDRM.

Ramai tertanya-tanya, mengapa RPK menulis artikel dan membuat tuduhan tersebut memandangkan sumber itu disyaki dan artikel yang ditulis adalah berdasarkan khabar angin dan dokumen (yang RPK kongsikan bersama pegawai PDRM) akhirnya memperlihatkan apa yang kini dikatakan sebagai “name dropping” oleh individu tertentu?

RPK telah bertindak melampau dalam artikel itu. Dia tahu di mana batasan itu. Satu peringatan yang ringkas dan dia “backtracks” dengan takut dan malu.

Serangan ke atas Azeez Rahim adalah, bagi orang yang munasabah, tidak wajar kerana jika anda bekerja dengan atau untuk orang yang sama, maka sebarang konflik harus dijauhkan dari pandangan orang awam dan diselesaikan secara dalaman. Tidak ada perkara seperti “friendly fire”. Azeez Rahim yang dilihat sebagai ancaman kerana beliau rapat dengan Perdana Menteri Dato Sri Najib Tun Razak!

Azeez Rahim boleh merugikan kerusi Melayu 40-50 Umno dan Barisan Nasional mengikut Rafizi Ramli dan PKR

Lebih banyak dikatakan tetapi saya hanya akan membalas bahagian artikel yang merujuk kepada saya. Jahabar berkata, “RPK telah melampau batas dalam artikel tersebut. Dia tahu di mana garisan itu. Satu peringatan yang ringkas dan dia “backtracks” dengan ketakutan. ”

Untuk pengetahuan Jahabar, saya tidak peduli tentang garisan atau tentang melintasi garisan khayalan itu. Dalam satu artikel baru-baru ini, saya juga mencabar Mufti Perlis untuk meletak jawatan dan bertanding dalam pilihan raya umum jika dia lebih suka menjadi ahli politik daripada seorang ahli teologi. Adakah ini kedengran seperti tindakan seseorang yang peduli tentang garisan atau melintasinya?

Mengenai kenyataan Jahabar tentang saya ketakutan selepas ‘a quick reminder’, saya sangat gembira kerana Jahabar membangkitkannya kerana dia baru memberi saya peluang untuk menjelaskan apa yang berlaku. Apa yang terjadi adalah begini: Peguam Negara meminta mengadap Raja dan meminta Istana campur tangan dalam hal ini. Peguam Negara meminta Istana membantu dengan meminta saya untuk ‘mengurangkan’ serangan saya dan jika saya menunaikan permintaan tersebut, mereka tidak akan mengambil sebarang tindakan undang-undang terhadap saya.

Istana kemudian menghubungi saya dan meminta saya melakukan gencatan senjata. Lagipun, saya telah memberikan kenyataan saya kepada pihak polis pada 1 November 2017 dan telah menyerahkan satu set dokumen kepada polis. Jadi mengapa tidak berhenti menyerang AG dan membenarkan polis melakukan kerja? Jika saya terus menyerang AG yang akan meletakkan polis di tempat yang sukar kerana akhirnya polis perlu menyediakan laporannya dan menyerahkannya kepada AG untuk tindakan selanjutnya mengenai sama ada untuk mendakwa pihak yang disebut dalam dokumen-dokumen yang saya berikan kepada polis .

Peguam Negara pergi berjumpa dengan salah seorang Raja untuk mendapatkan HRH untuk gencatan senjata, yang dalam perhatian kami tetapi Jahahar kini telah melanggarnya, memaksa saya untuk bertindak balas

Kenapa AG pergi berjumpa dengan Raja ini dan tidak bercakap dengan orang-orang dalam kerajaan, atau Perdana Menteri sendiri? Mereka semua tahu saya tidak menerima arahan daripada sesiapa pun dan saya lakukan sesuka hati saya. Inilah sebabnya mengapa Dr Wan Azizah Wan Ismail dan Anwar Ibrahim memberitahu parti mereka bahawa saya adalah “loose cannon” dan oleh itu mereka memilih untuk tidak berbalah dengan saya kerana apabila perlawanan bermula saya tidak akan melepaskan sehingga musuh saya mati dan dikebumikan. Dan mereka tahu hanya ada satu kumpulan orang yang dapat mengawal saya, dan itu adalah Raja-Raja Melayu.

Oleh itu saya membenarkan taring saya ditarik dan saya berhenti menyerang dan bersetuju membenarkan polis menyiapkan siasatan dan menyerahkannya kepada AG selepas laporan penyiasatan selesai supaya Peguam Negara boleh mempertimbangkan untuk tindakan seterusnya. Ia adalah perjanjian gencatan senjata dan membenarkan sistem berjalan secara semulajadi. Pendek kata, polis kini akan mengambil alih dan saya harus mundur. Dan saya pun berundur.

Jahabar berkata, “Serangan terhadap Azeez Rahim adalah, kepada orang yang munasabah, tidak wajar kerana jika anda bekerja dengan atau untuk orang yang sama … ..” Siapa bos Jahabar? Saya tidak bekerja untuk sesiapa sahaja yang bekerja dengan Jahabar. Jahabar bekerja untuk Pengerusi Tabung Haji Abdul Azeez Abdul Rahim. Bukan saya. Malah, dua budak Azeez telah meminta saya bertemu di UK untuk ‘talk peace’ dan saya enggan berbuat demikian. Mereka juga telah mendapat seorang bekas IGP agar terlibat dengan harapan bahawa saya akan melepaskan dan bersetuju untuk bertemu tetapi saya masih berkata tidak.

Ya, saya memberitahu polis bahawa Azeez mungkin menggunakan nama AG untuk mengutip wang puluhan juta – jika benar bahawa AG tidak mengetahui apa yang Azeez lakukan. Tetapi sekarang sudah sampai kepada AG untuk memberitahu polis bahawa Azeez bukan ejen atau “bagman”nya. Dan saya telah bersetuju untuk menjaga keamanan dan mematuhi gencatan senjata sehingga itu.

Ramai orang mendakwa rapat dengan Perdana Menteri Najib dan Datin Seri Rosmah dan ketika mereka membuat taik, Umno dan BN menerima akibatnya.

Tetapi kemudian Jahabar merosakkan segala-galanya dengan berkata, “Azeez Rahim yang dilihat sebagai ancaman oleh ramai kerana dia rapat dengan Perdana Menteri Dato Sri Najib Tun Razak!” Ini adalah apa yang saya katakan kepada polis. Malah, saya menyebut bahawa Azeez juga memberi gambaran bahawa dia sangat rapat dengan Rosmah Mansor dan dia lebih dekat dengan Rosmah daripada PM dan adalah orang yang paling dipercayai oleh Rosmah.

Saya memberitahu polis semua ini dalam kenyataan saya yang mereka catat di London dan sekarang Jahabar mengesahkan apa yang saya memberitahu polis. Saya juga memberitahu polis bahawa Felda sangat penting kepada Umno kerana ia mengawal 54 kerusi Melayu di luar bandar manakala Tabung Haji lebih banyak lagi kerana ia menguasai lebih 100 kerusi Melayu. Oleh itu Pengerusi Felda dan Tabung Haji tidak boleh dilihat sebagai jahat kerana Rafizi Ramli berkata PKR akan mendedahkan rasuah di Felda dan Tabung Haji untuk mendapatkan sekurang-kurangnya 40-50 kerusi Umno.

Saya memberitahu polis bahawa Pengerusi Felda, Mohd Isa Abdul Samad, sudah pun ‘dipancung’ dan sekarang kita perlu ‘pancung’ Pengerusi Tabung Haji, Azeez Rahim, untuk memastikan bahawa Rafizi dan PKR tidak boleh menggunakan rasuah di Felda dan Tabung Haji sebagai satu cara untuk mendapatkan 40-50 kerusi Melayu dari Umno.

Rafizi yakin bahawa rasuah di Felda dan Tabung Haji boleh digunakan untuk merebut 40-50 kerusi Melayu dari Umno kerana, menurut Rafizi, orang Melayu jijik dengan Umno

Semua ini disebut dalam kenyataan saya kepada polis dan AG boleh membacanya sendiri. Saya tidak pernah menafikan bahawa motif saya adalah untuk membunuh semua musuh dalam selimut yang akan merugikan banyak undi dan kerusi Barisan Nasional pada pilihan raya umum akan datang. Tidak peduli apa yang perlu saya lakukan, kita tidak boleh membenarkan DAP dan proksinya berkuasa. Dan, dengan rakan-rakan seperti Isa Samad dan Azeez Rahim, DAP dan proksinya tidak perlu bekerja keras untuk memenangi pilihan raya umum kerana ramai orang Melayu tercengang dengan Umno kerana orang-orang seperti Isa Samad, Azeez Rahim, dan ramai lagi yang merosakkan Umno dan Barisan Nasional dengan tindakan rasuah mereka.

Sekiranya Jahabar fikir (seperti yang dia katakan) “… … perselisihan harus dijauhkan dari pandangan orang awam dan diselesaikan secara dalaman. Tidak ada perkara seperti ‘friendly fire’ dia salah. Orang-orang seperti Isa dan Azeez tidak tertakluk kepada ‘friendly fire’. Mereka bukan kawan saya. Seperti yang saya katakan kepada polis, dan yang dirakamkan dalam kenyataan saya, orang-orang seperti Isa dan Azeez adalah merosakkan. Sekiranya mereka perlu dikorbankan (saya menggunakan istilah ‘pancung kepala’) untuk memelihara kerajaan daripada tangan DAP dan proksi-proksinya. Saya juga memberitahu polis, yang juga dirakamkan dalam kenyataan saya, bahawa 100 orang lagi, walaupun anda dan saya (dan saya menunjuk kepada pegawai polis satu demi satu seperti yang saya katakan ini) boleh dipancung kepala jika perlu sekiranya anda adalah ancaman kepada Umno dan Barisan Nasional.

Bahaya kepada Felda telah dihapuskan dan kini bahaya kepada Tabung Haji perlu dikeluarkan juga untuk menyelamatkan 40-50 kerusi Melayu

Jahabar membuat kesilapan besar dengan menggunakan nama samaran, Ayahanda MD dalam artikel. Kerana artikel itu saya terpaksa membalas yang mana akan memudaratkan bosnya, Azeez Rahim lagi. Sekurang-kurangnya apabila saya memuat naik artikel, ianya di bawah nama saya sendiri dan bukan di bawah nama samaran seperti Ayahanda MD. Apa yang dilakukan oleh Jahabar dipanggil baling batu sembunyi tangan dan perbuatannya adalah pelanggaran gencatan senjata Istana yang sebelumnya telah dipersetujui.

Mereka memanggil gencatan senjata dan mereka terus menyerang di bawah nama samaran. Jadi apa yang Azeez dan Jahabar mahu? Adakah mereka mahu saya menerbitkan dokumen tersebut? Jahabar berkata ‘dokumen yang RPK dakwa dikongsi dengan pegawai PDRM’. Tidak, bukan ‘didakwa dikongsi’ dengan pihak polis. Mereka adalah sebahagian daripada kenyataan saya kepada polis. Dan berhati-hati dengan apa yang anda mahu kerana jika anda benar-benar mencabar saya untuk menerbitkan dokumen-dokumen tersebut maka anda akan berharap anda tidak pernah dilahirkan.

Oh, dan satu lagi perkara, jika anda dan pencatur anda terus menyerang Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia, Dzulkifli Ahmad, saya akan mengambilnya sebagai jawapan anda bahawa perang masih ada dan kedua-dua belah pihak boleh menyambung semula serangan itu.

Jadi beritahu saya, Jahabar, adakah kita masih dalam gencatan senjata atau kita akan meneruskan perang? Awak beritahu saya. Bola di kaki anda. Dan seperti yang anda katakan, Jahabar, BACK AT YOU! Dengan cara ini, apa nama samaran yang akan anda gunakan selepas Ayahanda MD telah dikompromi?

Malaysia Today

PENAFIAN : Artikel pendedahan ini adalah diambil sepenuhnya dari laman blog Malaysia Today dengan tajuk asal The Plotters Strike Back Through Jahabar Sadiq A.K.A. Ayahanda MD. Segala isi kandungan ini adalah dari penulis blog berkenaan dan pihak pru14.tv mungkin tidak bermaksud sedemikian. Pihak pru14.tv berharap pihak yang dituduh/diceritakan dalam artikel ini tampil membuat penafian jika ini merupakan fitnah dari pihak tak bertanggungjawab keatas dirinya, atau sebaliknya. Terima kasih.

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*