Dyana Sofea Sanggup Jadi “Anjing” DAP Untuk Rosakkan MARA

Anggota Eksekutif DAP Perak, Dyana Sofia Mohd Daud dilihat sanggup menjadi “anjing” DAP untuk menghancurkan bangsa sendiri, agama sendiri dan negara sendiri.

Baru-baru ini Ketua Penerangan Umno Tan Sri Annuar Musa mendakwa DAP mempergunakan perempuan muda Melayu seperti Dyana semata-mata untuk publisiti sedangkan mereka tidak mempunyai kelayakan.

Persoalannya mengapa perkara ini terjadi? Adakah ibu beliau gagal mendidik anak sehingga Dyana sanggup menjadi pengkhianat bangsa?

Dakwaan Annuar Musa tersebut sudah tentu menyebabkan Dyana melenting namun kita turut mempersoalkan peranan ibunya yang mendabik dada kononnya masih bersama UMNO tetapi dilihat memberi sokongan padu kepada Dyana menjadi “anjing” DAP.

Rata-rata wanita Melayu dalam DAP sukakan “kemewahan” dan “kebebasan mutlak” dari segi sosial yang mereka kecapi ketika berada dalam DAP sehingga membuatkan mereka alpa kepada perjuangan untuk bangsa Melayu, agama Islam dan negara.

Perempuan mirip Dyana Sofea dan mirip Zairil sedang menikmati kemewahan hidup tanpa batasan sosial dan agama

Dan kita dapat menduga ada “imbuhan” atas kerja-kerja pengkhianatan itu. Perkara tersebut hanya menunggu masa yang sesuai sahaja untuk didedahkan.

Dyana mendakwa kononnya mereka bijak untuk tidak menyokong mahupun membela kleptokrat, ketua penyamun dan ketua perompak 1MDB mahupun MARA.

Kita mempersoalkan sikap bodoh sombong Dyana yang berpegang kepada tuduhan tidak berasas rekaan Pakatan Harapan yang diketuai DAP.

Fakta mengenai 1MDB yang telah diperakui oleh pelbagai pihak seperti Audit Negara, PAC, SPRM, Polis dan sebagainya bahawa tidak ada salahlaku seperti yang didakwa oleh pakatan masih enggan diterima oleh perempuan Melayu DAP. Oleh itu, layakkah mereka mendakwa diri mereka bijak?

Annuar pada program ‘Bicara Minda dan Sesi Dialog : Perjuangan For All’ malam semalam juga mendakwa, DAP akan terus berkuasa dan memperkudakan sesiapa sahaja termasuk bekas pemimpin Umno mahupun rakan dalam kem pembangkang demi survival politik dan kuasa.

Beliau juga berkata pemimpin veteran DAP, Lim Kit Siang berupaya menjinak dan menumbangkan Tun Dr Mahathir Mohamad dengan kata-kata manis.

Dalam perkara ini, portal Malaysia Today ada mendakwa bahawa Mahathir telah membayar Lim Kit Siang sebanyak RM 1 bilion agar beliau dilantik sebagai pengerusi pakatan harapan.

Dan sehingga ke hari ini, Mahathir dan Lim Kit Siang tidak mengambil sebarang tindakan saman pun terhadap Malaysia Today.

Apa yang pasti perempuan Melayu DAP sedang digunakan sebagai “anjing” untuk merosakkan institusi yang menjaga kepentingan Melayu di negara kita seperti MARA.

– pru14.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *