Jenis Makanan Yang Boleh Menambahkan Berat Badan

Share This:

Tubuh badan yang ideal dan cantik sudah pasti menjadi keutamaan wanita yang menjaga penampilan dirinya. Siapa tidak mahu ada bentuk tubuh badan yang cantik.Terutamanya kaum wanita. Namun harus kita tahu bahawa ada juga orang yang mahukan menambah berat badan kerana terlalu kurus.

Mungkin mereka berasa badan mereka tidak sesuai dengan umur mereka (Selalunya golongan remaja).

Tambahan lagi bagi mereka yang banyak melakukan pelbagai cara untuk menaikkan berat badan tapi masih gagal. Apakata anda cuba mengambil 4 makanan yang dipercayai boleh menambahkan berat badan ini.

1. Dada Ayam
Dada ayam adalah bahagian yang paling sihat pada ayam. Selain itu, dada ayam juga merupakan bahagian yang bebas dari lemak jahat. Kandungan kalori tinggi yang baik juga untuk kesihatan tubuh kita.

2. Pisang
Pisang juga merupakan makanan yang boleh menambah berat badan kita. Jadi kalau mahu cepat naik berat badan, rajin-rajinlah makan pisang setiap hari.

3. Salmon
Untuk menambah berat badan anda, salmon juga sesuai untuk anda pilih. Cukup mengambil 3 gram samlon setiap hari akan dapat membantu meningkatkan berat badan anda. Kandungan nutrisi dan kalori pada salmon juga mampu menguatkan otot anda.

4. Kacang
Hampir semua jenis kacang baik untuk pertumbuhan maupun kesihatan. Kandungan kalori yang tinggi membuat kacang bagus untuk kesihatan. Bukan hanya itu, kandungan serat pada kacang juga dapat membantu anda kenyang lebih lama.

-PRU14.TV

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*