PMSP Rasa Matthias Chang Alami Tekanan Mental Serius

Share This:

Jika ada seorang yang rapat dengan Pengerusi Bersatu, Mahathir Mohamad yang ada masalah mental dalam berpolitik, orang itu ialah bekas Setiausaha Politiknya, Matthias Chang yang kini seorang peguam.

Presiden Pertubuhan Minda dan Sosial Prihatin (PMSP) Ramesh Rao dalam satu kenyataan media hari ini menyelar Matthias berikutan balasan komen yang dibuat oleh Matthias dalam saluran Youtubenya yang bersifat seperti kebudak-budakan daripada menjawab isu yang dikemukakan.

Terdahulu, Ramesh menulis komen di dalam saluran itu berdasarkan satu video Matthiar yang mengkritik Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkaitan lawatannya ke Amerika Syarikat (AS) dan bertemu dengan Presiden AS, Donald Trump tetapi dibalas oleh Matthias seperti orang yang mengalami tekanan mental.

“Saya tidak sangka bekas Setiausaha Politik kepada Mahathir dan kini seorang peguam boleh mengeluarkan komen sebegini seperti orang yang mengalami tekanan mental, dalam soal ini, tahap tekanan mental Matthias Chang ini memang serius.

“Saya dimaklumkan Matthias mengalami tekanan mental yang amat serius, gila seperti bekas majikan dia Mahathir,” kata Ramesh dalam kenyataan media itu.

Matthias dalam balasannya mengejek menuduh Ramesh dan rakan-rakan di dalam PMSP kononnya mendapat perlindungan UMNO dan beliau dengan angkuh mengaku video yang dihasilkannya begitu hebat kerana ditonton oleh ramai orang.

“Pada mulanya, rakan saya saudara Shafik Abdullah hanya mengundang Matthias untuk mengadakan perbincangan secara matang berkenaan apa yang dikatakan oleh Matthias dan kami mahu melihat kebenarannya.

“Bagaimanapun, Matthias yang seperti orang gila membalas komen tanpa menjawab permintaan kami untuk mengadakan perbincangan sebaliknya mula bercakap yang bukan-bukan,” katanya.

Menurut beliau, ini bukan tahap profesional seorang peguam yang rapat dengan Mahathir tetapi hanya seorang yang mempunyai mental yang rendah menyokong Mahathir semata-mata kerana kedudukan dan pangkat.

Ramesh berkata, jika dilihat kepada video yang dihasilkan oleh beliau, kebanyakannya tidak mempunyai kredibiliti hanyalah tuduhan yang diulang-ulang sama seperti apa yang bos beliau, Mahathir lakukan.

“Dulu saya pernah kata bahawa Mahathir sudah gila kerana cakap perkara yang tidak betul dan berubah-ubah, kini Matthias pun sama seperti Mahathir,” katanya.

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*