Drama Titian Cinta Dikecam Teruk,Faizah Elai Turut Bengang

Share This:

Baru baru ini drama Titian Cinta lakonan Zul Ariffin dan Farah Nabillah teruk dihentam oleh seorang doktor. Drama yang diadaptasi dari novel itu mendapat sambutan ramai peminat dan menjadi kegilaan penonton.

Drama itu juga turut dikritik di page Rani Kulup yang mengatakan menyalahi bidang perubatan.

 

Namun ramai yang tidak tahu disebalik tadbir babak yang ingin ditontonkan itu adalah babak yang salah yang tidak seharusnya di masukkan disebabkan kesilapan editing.

Bagaimanapun, semuanya sudah diselesaikan dengan baik.Seorang selebriti, Faizah Elai turut bengang dengan netizen yang mengecam drama itu.

Selalunya aku tk penah nk amik port bila netizens ni ni suka hentam org,nama pon netizens.. ni aku nk belanja sikit,a real scene yg sepatutnya keluar,disebabkan kesilapan editing,scene yg silap ni yg dimasuk kan.. scene ni di shoot byk take sbb yg perempuan bertudung tu adalah seorang DOCTOR i repeat DOCTOR bukan PELAKON EXTRA.. di sbbkan directornya nk dpt kan fakta betul,so dia mintak doctor utk berckp dialogue tu..

Agak byk kali shoot sbb dia tersilap dialogue walaupon dia doctor sbb berlakon and real life berbeza ye.. berpuluh org kat situ tgh tgk kau yg buat kau boleh lupa dialogue klu kau seorg yg pemalu.. i dont blame her sbb compom la gagap tetiba kena berlakon ngan jul arippin.. tak kan ampa nk suruh team shooting pi belajaq medic 5 tahun pulak utk scene yg tk sampai 5 minit

Tp apa yg aku cuba explain kat sini bukan lah nk menegak kan benang yg basah,tp utk bagitau pada netizens yg suka menghukum tp apa pon tau,jgn pakai nk boh salahkan director or scriptwriter saja,sbb shooting drama ni involve byk department.. and scene ni di shoot di hospital so berlambak doctor yg ada..

Jgn lah nk compare konon drama melayu ni tk buat research mcm korea la hongkong lah.. hg nk aku mention how ridiculous fakta drama diorg? Cerita ni bukan pasai cerita medic.. point nya nk gitau si pompuan tu tk leh preggy.. tu ja! Takdak sapa aihh nk konon pecaya script drama bulat2 .. lain lah klu fakta ttg agama yg tu mmg isu sensetif..

Klu hollywood dok suap hampa ngan cerita tak masuk akai.. kena tembak kat dada boleh bangun lagi siap lari 5km.. tk dak pulak mana2 doctor ckp,klu dh kena tembak part2 tertentu dh tk boleh gerak.. ni silap dialogue terus hentam..

Anyway like i said bukan nk ckp benda ni betul,but people make mistake.. rasa nya mistake ni pon tk lah memudaratkan sesiapa..

P/S : i was not involved in this drama.. i said this because the director is someone i really know..

-PRU14.TV

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*