Video Peniaga Melayu Jual Nasi Lemak Dianiaya Kerajaan Selangor

Share This:

BUKAN lagi rahsia peniaga Melayu sering menjadi mangsa penganiayaan kerajaan Selangor yang dipimpin Pakatan Harapan. Penganiayaan yang serupa turut berlaku di Pulau Pinang.

Seorang wanita Melayu yang telah lama mencari rezeki dengan menjual nasi lemak di Klang Selangor diganggu oleh anggota-anggota Majlis Perbandaran Klang.  Beliau dipersalahkan atas alasan tidak mempunyai lesen sedangkan sudah banyak kali peniaga Melayu ini membuat permohonan lesen tersebut.

Berdasarkan video dibawah, beliau mempersoalkan kredibiliti anggota MPK yang membiarkan peniaga bangsa lain menjalankan perniagaan namun menjadikan peniaga Melayu seperti beliau sebagai sasaran.

Mengapa perkara ini terjadi? Mengapa peniaga Melayu yang menjadi sasaran? Adakah ini dasar pemerintahan Pakatan Harapan?

Nasib peniaga nasi lemak ini memang menyedihkan. Beliau yang hanya cuba mencari rezeki untuk sesuap nasi pun dianiaya kerajaan Pakatan Harapan. Memang Melayu merempat dibumi sendiri bila Pakatan Harapan yang diketuai DAP berkuasa.

 

  • PRU14.tv

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*