DAP Memalukan Bangsa Cina dan Tidak Bersyukur Tinggal Di Malaysia – Cheah Sin Chong

Share This:

Cheah Sin Chong seorang warganegara Malaysia  berbangsa Cina melahirkan kekesalan dengan apa yang dilakukan oleh DAP terhadap Negara yang amat dicintainya. Perasaan kesal dan sedih tidak dapat ditahan lagi. Menurut beliau :-

Hari ini, keracunan minda Cina memuncak apabila beribu-ribu kaum Cina sekali lagi berhimpun di jalanraya untuk memalukan negara yang tercinta ini kepada dunia! Saya tidak mampu meluahkan perkataan untuk menggambarkan perbuatan memalukan dan khianat ini.

Sepanjang hidup saya, saya sentiasa berbangga menjadi rakyat Malaysia, khususnya sebagai berketurunan Cina.

Ini adalah kerana saya tahu bahawa nenek moyang kita telah membantu kaum-kaum lain untuk membina negara hebat ini, dan bahawa kami orang Cina sangat rajin, sangat berkebolehan dan sangat serba boleh.

Ia adalah kerana gabungan kerja keras dan kesepakatan, kesetiaan dan semangat patriotik ini yang dapat menjadikan kita satu negara.

Ya, kerana bertahun dasar diskriminasi kaum dan masalah sebenar atau persepsi terhadap kerajaan memerintah, kepercayaan kaum Cina di negara ini telah perlahan-lahan terhakis.

Ya, saya dapat merasakan kemarahan seperti apa yang ramai generasi hari ini Cina rasai. Tetapi ramai dari generasi saya bertolak ansur dan kami melakukan yang terbaik daripada apa yang kita ada dan selepas tahun berganti tahun, saya dapat melihat sedikit harapan – akhirnya di bawah kerajaan Najib.

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini – khususnya sejak 2008, saya melihat dengan kecewa dan sedih bagaimana sebuah parti politik tunggal – DAP – telah mencipta berjuta-juta zombie di kalangan bangsa saya sendiri.

Hari ini, keracunan minda Cina memuncak apabila beribu-ribu kaum Cina sekali lagi berhimpun di jalanraya untuk memalukan negara yang tercinta ini kepada dunia! Saya tidak mampu meluahkan perkataan untuk mengambarkan perbuatan memalukan dan khianat ini.

Dalam dua hari yang singkat, mereka telah merobohkan semua kerja keras yang nenek moyang kita, serta nenek moyang mereka telah lakukan untuk kita.

Dalam dua hari pendek, orang Cina telah mempamerkan kepada dunia betapa bodohnya kita berada dalam mempercayai DAP, dan malangnya lebih menyedihkan lagi kelompok Cina ini yang sepatutnya menjadi “pintar” dan ramai yang memegang jawatan tinggi dalam kerja dan kehidupan sosial, tidak dapat melihat apa yang betul dengan yang salah dan apa yang benar juga pembohongan terang-terangan.

Mujurlah, tiada perkara buruk berlaku sebaliknya mereka yang melakukan pergerakan yang jahat ini yang menggelarkan diri mereka Bersih akan mencapai agenda jahat mereka. Perhimpunan Bersih 4.0 sebenarnya adalah satu perhimpunan DAP-PKR dan tiada lain. Jadi jangan menipu diri sendiri atau sesiapa sahaja!

Tetapi PAS menjauhkan diri dan begitu juga dengan PKR yang memberikan respon suam, yang jelas tidak mahu mengusik sentimen Melayu kerana orang Melayu, suka atau tidak, tahu apa makna patriotisme dan tidak seperti kita, Cina yang bodoh dan buta.

Seperti apa yang Najib kata, jika anda mahu mengadakan perhimpunan anda, lakukannya masa yang lain tetapi pengkhianat bangsa ini bulat-bulat menolaknya dan meneruskan agenda, dan ya, inginkan sesuatu yang buruk berlaku, walaupun mereka secara hipokrit berkata mereka pecinta kedamaian.

Sekumpulan beberapa ribu penunjuk perasaan Cina ini malangnya tidak tahu apa yang mereka lakukan adalah salah dan masih berfikir mereka begitu besar dan ironinya “patriotik”.

Adakah anda dapat melihat Jalur Gemilang? Ya, satu atau dua bendera negara. Jika Cina Bersih ini benar-benar patriotik, mereka harus mengibarkan bendera negara – setiap seorang daripada mereka.

Mereka sedang digunakan (sudah tentu ramai juga yang tidaklah naif) untuk mencapai agenda pembangkang untuk menggulingkan Najib dan membentuk kerajaan perpaduan. Itu saja.

Pada masa lalu, ketika saya masih seorang pemuda, saya bimbang bahawa orang Cina jatuh ke belakang kerana dasar-dasar kerajaan yang memihak kepada orang Melayu. Tetapi generasi hari ini jua dua generasi sebelum mereka, orang Cina jatuh ke belakang sebahagian besarnya kerana perbuatan mereka sendiri. Hadapilah, ini adalah kebenaran!

Ramai daripada mereka mengambil kesempatan, mereka tidak begitu kompetitif dan rajin dan lebih teruk, ramai di antara ibu bapa mereka tidak membesarkan dan mendidik anak-anak yang lebih patriotik, berdikari, bijak dan sopan, berakhir menjadi orang dewasa yang mudah dipengaruhi, tidak senonoh, biadap dan tidak puas hati hari ini.

Lihat sahaja Facebook. Lihat bagaimana kurang ajar dan cara membabi buta Cina komen di Facebook ? Ya, saya juga kerap turun ke tahap mereka dan menggunakan semua jenis bahasa kasar menyerang mereka sebagai membalas dendam. Kita semua ini sangat memalukan.

Lihatlah Melayu secara amnya. Kebanyakan mereka adalah begitu sopan bukan sahaja di Facebook tetapi dalam kehidupan sehari-harian. Sila berhenti menyalahkan polisi diskriminasi kaum untuk kegagalan kita sendiri dan terus memanggil orang Melayu sebagai bodoh atau malas.

Bangunlah zombie Cina! Secara peribadi, saya tahu ramai orang Melayu yang berjaya kerana mereka mencapai kejayaan mereka dengan berdikari, anak-anak mereka mencapai kecemerlangan akademik kerana mereka belajar keras dan lebih penting lagi sebahagian besar daripada mereka berfikir dengan betul.

Perhimpunan Bersih 4.0 jelas menunjukkan bahawa orang Melayu bersatu. Hanya kita Cina yang bodoh membanjiri jalan-jalan di KL (lebih daripada 80 hingga 90 peratus daripada mereka adalah Cina – Cina DAP untuk lebih tepat) untuk memalukan negara dan diri kita sendiri.

Ada yang mengatakan ia berlaku bukan sahaja n KL tetapi banyak lagi bandar-bandar utama di seluruh dunia. Ya Tuhan! Ini lebih teruk lagi!

Habis la Cina. Tsunami Cina anda akan musnahkan diri serta orang-orang Cina minoriti yang tidak berkongsi jalan anda tempah ke neraka!

Oleh Cheah Sin Chong,

 

Image result for luahan Cheah Sin Chong

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*