Video Polis Trafik ‘Makan’ Rasuah Jadi Viral

Share This:

Sebuah video berdurasi cuma 7 saat, menunjukkan perbualan antara seorang anggota trafik dan seorang pemandu yang sedang memberinya rasuah menjadi tular di laman sosial.


Dipercayai polis trafik tersebut menerima rasuah terbabit, berdasarkan situasi bersalaman yang ditunjukkan oleh menerusi video berkenaan.


Ia segera menjadi viral dan mendapat pelbagai respon di kalangan netizen. Terdapat mereka yang menyelar tindakan polis berkenaan dan sebaliknya yang mengutuk pemandu yang kononnya minta ‘pertolongan’ daripada polis terbabit, namun kemudian menyebarkan video itu.

“Sudahlah beri rasuah kepada polis, kemudian pergi viralkan tindakan rasuah diri sendiri.”

“Rasanya dua-dua pun salah, sebab seorang memberi dan seorang menerima rasuah.”

Begitulah antara respon yang diberikan oleh para netizen. Dalam pada itu Berita Harian melaporkan, polis Perak akan menyiasat anggota trafik tersebut.


Ketua Polis Perak, Datuk Hasnan Hassan berkata pihaknya memandang serius berkara itu dan sedang menjalankan siasatan terperinci.


“Polis Perak tidak akan berkompromi dengan isu integriti (anggota polis) dan memastikan tindakan tegas diambil terhadap anggota berkenaan jika didapati melanggar peraturan tugas,”katanya.

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*