Fitnah Lagi, Rafizi Minta Maaf Awal Kerana Takut Disaman

Share This:

Konon-konon bertanggungjawab, Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli hari ini meminta maaf kepada rakyat Malaysia kerana telah salah mengenalpasti seorang wanita yang didakwa dibayar oleh kerajaan untuk menjadi firma pelobi di Amerika Syarikat dalam fitnahnya.

Hari ini beliau berkata, beliau mengambil tanggungjawab atas kekeliruan mengenai seorang wanita yang dinamakan sebagai Florence Geoh dalam satu kenyataan sebelum ini.

“Saya mengesahkan bahawa (Florence) Goh Siew Boy dari CRT Insights Technologies Sdn Bhd bukanlah Florence Goh yang menjadi Pengarah Godfrey Group Ltd yang terlibat di dalam kontrak melobi itu.

“Saya mengambil tanggungjawab penuh atas kesilapan ini dan memohon maaf kepada Goh Siew Boy dan CRT Insights Technologies Sdn Bhd kerana telah menyiarkan nama mereka.

“Saya ada meminta supaya mereka tampil memberikan penjelasan, maka saya hargai penerangan itu bahawa mereka tidak terbabit dan saya tidak teragak-agak memohon maaf kerana mereka tidak terlibat di dalam kes ini,” kata Rafizi melalui satu kenyataan hari ini.

Pihak syarikat yang sudah dimalukan oleh Rafizi sepatutnya mengambil tindakan menyaman Ahli Parlimen PKR Pandan ini supaya tidak mengulangi kerja memfitnahnya yang sudah dari awal tidak berasas dan hanya bertujuan memburukkan kerajaan.

Bagaimana pula persepsi rakyat yang sudah dihasut oleh kenyataan Rafizi sebelum ini bahawa kerajaan membayar firma berkenaan untuk melobi Amerika Syarikat untuk menjernihkan kembali hubungan dengan Malaysia kononnya berkaitan saman Jabatan Kehakiman (DOJ) Amerika Syarikat (AS).

Wanita yang dimaksudkan Rafizi, Florence Goh Siew Boy hari ini mengadakan sidang media menafikan terbabit dalam skandal lobi yang didedahkan oleh Rafizi.

Dia juga menuntut Rafizi memohon maaf atas kenyataan jahatnya sebelum ini.

Menurut beliau yang juga Pengarah CRT Insights Technologies itu, dia tidak mempunyai sebarang kaitan dengan firma Godfrey Group atau mengetuai sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di Johor Bahru yang dirujuk Rafizi.

Dia juga menafikan terlibat mendapatkan khidmat firma pelobi AS berkenaan.

“Saya bukan orang itu dan saya tidak ada kaitan dengan mana-mana pihak yang dilaporkan dalam artikel berkenaan,” kata Siew Boey pada sidang akhbar di Putrajaya hari ini.

Sidang media itu dianjurkan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Wee Ka Siong.

Wee menyelia Sekretariat Pembangunan Usahawan Malaysia, yang dihubungi Goh apabila menyedari mengenai dakwaan Rafizi selepas menerima e-mel daripada Malaysiakini.

Sebelum ini sudah berkali-kali Rafizi memfitnah dan terlepas dari tindakan apabila ada yang diselesaikan di luar mahkamah selepas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Rafizi dengan selamba sebelum ini mengaku hanya bergurau apabila memfitnah isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor mendakwa beliau membeli cincin berjuta ringgit dengan menggunakan dana awam. Tergamak Rafizi mengaku beliau hanya bergurau tanpa bermaksud membuat kenyataan jahat itu. – pru14.tv

Comments

comments

One thought on “Fitnah Lagi, Rafizi Minta Maaf Awal Kerana Takut Disaman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*