Buat Kerja Terkutuk, Lapah Lembu Orang Ikut Suka Hati!

Share This:

Sadis! Bayangkan lembu yang diternak tiba-tiba hilang akibat dicuri dan akhirnya dijumpai hanyalah bangkainya yang telah pun dilapah tanpa berhati perut langsung.


Itulah yang didedahkan oleh seorang netizen yang dikenali sebagai Abe Madu Jeli menerusi laman Facebook mengenai kes kehilangan lembu yang dipercayai dicuri sebelum dagingnya dilapah untuk tujuan yang tidak diketahui.


“Kali ketiga dah tak silap saya, kali ini milik pakcik Mail berlaku di bulan Ramadan,” kata lelaki ini sambil menunjukkan sekali gambar bangkai lembu yang kelihatan telah dilapah-lapah begitu kejam sekali.

Ada yang menduga ia adalah angkara haiwan buas, namun ternyata ia satu perbuatan tidak bertanggungjawab penjenayah yang pastinya sukar diterima.


Malah memetik laporan Sinar Harian, pemilik haiwan ternakan itu, Ismail Che Hassan berkata ia merupakan kejadian ketiga selepas kejadian pertama dan kedua beberapa tahun lalu.


“Pagi semalam, ketika dalam perjalanan nak pergi menoreh pakcik singgah tengok lembu-lembu di ladang kelapa sawit berhampiran, ketika tu dah sedar tak cukup seekor.

“Lepas menoreh pakcik dan isteri pergi tengok sekali lagi dan cari di kawasan sekitar termasuk bukit berdekatan. Ingatkan dibaham binatang buas, “ katanya kepada Sinar Harian.

Foto: Sinar Harian

Manakala, netizen yang lain turut bersimpati dengan nasib Pak Mail dan berharap penjenayah tersebut dapat ditangkap dengan segera.


Mereka juga bimbang dengan kegiatan menjual daging curi yang pastinya tidak sanggup ditelan oleh sesiapa pun.

Apa pendapat anda? Bulan Ramadan pun sanggup melakukan kegiatan jenayah dan tidak bermoral?

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*