Kenapa PPBM Tidak Buat Majlis Buka Puasa Dan Jemput Lim Guan Eng

Share This:

RAMAI pihak mempersoalkan mengapa Parti Pribumi Bersatu Malaysia(PPBM) tidak menganjurkan majlis berbuka puasa dan menjemput Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng menghadiri majlis tersebut.

Isu Lim Guan Eng menghadiri majlis berbuka puasa dilihat semakin panas apabila NGO pro-PAS Jaringan Muslimin Pulau Pinang (JMPP) menggesa Lim dilarang hadir ke acara buka puasa kerana berdepan dakwaan “anti-Islam”.

Walau bagaimana pun anak Lim Kit Siang itu telah mengesahkan akan hadir dalam majlis berbuka puasa anjuran Pakatan Harapan peringkat kebanggaan pada 11 Jun ini menurut Setiausaha Agung PKR Datuk Saifuddin Nasution.

Dalam perhimpunan Jumaat lalu, bekas ketua Pemuda PAS Pulau Pinang Mohamed Hafiz Nordin mendakwa kerajaan negeri campur tangan dalam keputusan Majlis Fatwa Pulau Pinang. Bagaimanapun perkara itu dinafikan mufti Datuk Wan Salim Wan Noor.

Zaidi Ahmad, bekas juruterbang tentera udara yang kini menjadi pembantu Lim turut ditampar oleh peserta himpunan apabila bersikap biadap dan kurang ajar terhadap peserta himpunan itu.

Pemimpin DAP dilihat cuba memaparkan imej mesra Islam setiap kali mereka menghadiri majlis berbuka puasa walaupun sebenarnya mereka ini merupakan penentang tegar agama rasmi negara kita.

Sikap bermuka-muka pemimpin DAP didorong oleh keinginan untuk mendapatkan “keuntungan” dari program berbuka puasa tersebut. Sebenarnya  gesaan JMPP agar pemimpin DAP dilarang menghadiri majlis berbuka puasa dilihat tepat pada masanya.

– PRU14.tv

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*