MCCF Mendokong Tindakan Kerajaan Negeri Melaka

Share This:

1. Selaku badan NGO yang bergerak aktif dalam memupuk semangat perpaduan dan keamanan di kalangan komuniti masyarakat di negara ini Pengerusi MCCF menganggap tindakan kerajaan negeri adalah tepat dan ianya harus di contohi oleh semua kerajaan negeri di Malaysia.

2. Menurut Halim Ishak di era globalisasi yang penuh mehna angkara daripada wujudnya pusat-pusat hiburan yang kurang di pantau dan tidak mengikut garis panduan yang di tetapkan oleh kerajaan mengakibatkan berlakunya aktiviti-aktiviti haram yang merosakkan nilai-nilai kemasyaratan dan budaya rasuah di kalangan agensi penguatkuasa.

3. Hasil daripada kajian MCCF yang mendapati kebanyakan pusat-pusat hiburan yang menjalankan aktiviti haram ini akan menggunakan khidmat warga asing sebagai operator bagi mengelakkan tindakan mahkamah di kenakan pada pengusaha pusat tersebut.

4. MCCF juga berharap agar kerajaan negeri Melaka akan terus konsisten dalam tindakan dan penguatkuasaan ke atas premis-premis pusat hiburan di seluruh negeri Melaka. MCCF yakin bahawa ini akan mengembalikan kepercayaan masyarakat ke atas organisasi PDRM yang sedikit tercalar dengan insiden yang berlaku baru-baru ini.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*