Dua Lelaki Maut & Seorang Lagi Parah Ditikam Kerana Lindungi Wanita Islam

Share This:

Dua lelaki maut, manakala seorang parah ditikam seorang penumpang keretapi komuter di Portland, Oregon selepas cuba melindungi sepasang wanita Islam daripada diganggu.


Memetik laporan CNN, polis berjaya menangkap suspek yang dikenal pasti sebagai Jeremy Joseph Christian, 35 selepas serangan yang berlaku pada petang Jumaat lalu.

sumber: http://static.dnaindia.com

Mangsa yang mati di tempat kejadian dikenali sebagai Ricky John Best, 53 dan seorang lagi bernama Taliesin Myrddin Namkai-Meche, 23 difahamkan meninggal dunia ketika berada di hospital.


Manakala mangsa ketiga yang cedara parah bernama Micah David-Cole Fletcher, 21 masih dalam pemantauan hospital tapi dilaporkan tiada ancaman nyawa.


Jabatan Polis Portland dalam satu kenyataan berkata, insiden berkenaan tercetus apabila Joseph mengejek dengan perkataan menghina kepada etnik dan agama dua wanita berkenaan.


Keadaan itu menyebabkan tiga penumpang lain cuba melindungi wanita tersebut daripada terus dikasari oleh suspek sebelum ditikam dan menyebabkan salah seorang daripadanya meninggal dunia di tempat kejadian.


Suspek ditahan terhadap pertuduhan membunuh, cubaan membunuh dan memiliki senjata berbahaya, menyebabkannya tidak boleh diikat jamin sehingga perbicaraan.

sumber : CNN

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*