Di Bulan Puasa, Azizulhasni ‘Merintih’ Terpaksa Berlatih

Share This:

Kata-kata “Penat, sejuk dan lapar” mengambarkan keadaan yang perlu dihadapi jaguh pelumba negara Azizulhasni Awang yang kini sedang menjalani latihan di Melbourne Australia.Pelumba kelahiran Terengganu berusia 29 tahun itu meluahkan isi hatinya menerusi laman Instagram hari ini.

Azizuhasni berkata, hari ini merupakan hari pertama beliau memulakan latihan di bulan Ramadhan.

“Seksanya.. Penatnya.. Sakitnya.. Dahaganya.. Laparnya.. Sejuknya..Hari ni adalah first track session di Velodrome di bulan Ramadhan..,” tulis Azizulhasni.

Menurutnya, musim sejuk yang melanda Melbeourne ketika ini begitu mencabar kekuatan mental dan fizikalnya lebih-lebih lagi suhu di dalam Velodrome yang sejuk memerlukannya berlatih dengan intensiti yang tinggi.

“Tatkala musim sejuk di Melbourne ni, suhu di dalam Velodrome ni adalah lebih sejuk berbanding suhu di luar.. di tambah pula dengan perlu berlatih dengan intensiti yang tinggi tanpa makan dan minum,” tulisnya lagi.

Sementara itu, beliau turut berdoa kepada Allah supaya diberi kekuatan untuk mengharungi cabaran tersebut serta dapat melakukan ibadah puasa dengan sempurna.

・・・ ‎اللّٰهُ أَكْبَر Seksanya.. Penatnya.. Sakitnya.. Dahaganya.. Laparnya.. Sejuknya.. Hari ni adalah first track session di Velodrome di bulan Ramadhan.. Tatkala musim sejuk di Melbourne ni, suhu di dalam Velodrome ni adalah lebih sejuk berbanding suhu di luar.. di tambah pula dengan perlu berlatih dengan intensiti yang tinggi tanpa makan dan minum. Ya Rabb berikanlah ku kekuatan untuk mengharungi semua ini dan berkatilah segala amal ibadat dan perbuatan ku. #ramadhan #ramadhanmelbourne #teamazizul #azizulawang #MalaysiaBoleh #thepocketroketman #podiumprogram #takethepodium #trackcycling #velodrome #trackbike #fixedgear #trackisback #cycling #fixed #teammalaysia #olympic #team360 #teamthreesixtymgmt #mission2020

A post shared by Azizul Awang (@azizulawangofficial) on

Rata-rata netizen memberikan kata-kata semangat kepada Azizulhasni di ruangan komen Instagramnnya.

“Salute …moga terus d berikan kekuatan” tulis Suria Bakri.

“Aizulhasni, You can do it” tulis Suhana9779

“aminnn goodluck and be strong 💪🏻 u can do it bro” tulis Farah Badrul pula.

-pru14.tv-

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*