Video Lelaki Terbakar, “Charge” Telefon Bimbit Dalam Baju

Share This:

KESEDARAN dikalangan kita berkenaan bahaya “charge” telefon bimbit dengan mengunakan “power bank” masih lagi lemah walau pun beberapa video dan peringatan telah diberikan kepada pihak awam.

Dalam video yang dipaparkan dibawah anda dapat lihat bagaimana seorang lelaki tiba-tiba terbakar apabila  telefon bimbit beliau yang di”charge” dengan mengunakan “power bank” yang diletakan dalam baju tiba-tiba terbakar. Kejadian tersebut berlaku di luar negara.

Video tersebut agak mengerikan, oleh itu peringatan perlu diberi kepada mereka yang tidak kuat untuk menonton perlu mengelakan dari membukanya.

Beberapa hari yang lepas seorang remaja lelaki di Melaka telah ditemui maut dipercayai terkena renjatan elektrik telefon bimbit yang sedang dicas menggunakan “power bank” di dalam bilik tidurnya di Taman Merbok, Bukit Baru. Mangsa Syamirul Armizie Adenan, 19, ditemui meninggal dunia oleh ibunya Suriah Rahim, 48, di atas katil dengan kesan kulit melecet pada bahagian bahu kiri.

Peringatan mesra dari kami sekali lagi, jangan “Charge” telefon bimbit dengan “Power Bank” dan simpan dalam baju jika tidak mahu jadi seperti dalam video dibawah.

  • PRU14.tv

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*