Lebih 1,000 Ahli PPBM Keluar Parti, Tamparan Hebat Untuk Mahathir

Share This:

Bulan Ramadan biasanya bermula dengan amalan penuh keberkatan dan kebaikan tetapi bagi parti PPBM, permulaan bulan puasa adalah satu tamparan hebat apabila lebih 1,000 orang ahli parti di Perak diketuai Ketua Penaja Bahagian Ipoh Timur, Azrul Suhadi Ahmad Mokhtar dan Ketua Penaja Bahagian Teluk Intan Jemaat Yaacob umum keluar parti hari ini.

Mereka keluar kerana kegagalan Presiden PPBM, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang gagal menyelesaikan konflik dalaman parti di peringkat pusat dan negeri walaupun tempoh semingu telah diberikan kepada beliau untuk menyelesaikannya.

Bercakap dalam satu sidang media di Ipoh, Azrul Suhadi berkata, rata-rata anggota yang bertindak meninggalkan parti itu juga merupakan penggerak asal selain telah banyak bersusah payah mewujudkan PPBM di kawasan masing-masing.

Sementara itu, Penyelaras PPBM Pasir Salak Mohamad Hasan pula berkata tindakan keluar parti itu bersifat rela hati tanpa didorong mana-mana pihak tidak berkepentingan.

Beliau berkata amalan kronisme yang semakin ketara dalam PPBM turut menjadi penyumbang kepada tindakannya itu.

Sebelum ini sudah banyak bahagian PPBM di seluruh negara mengumumkan mereka turut keluar parti termasuk beberapa pemimpin awal yang turut mengasaskan PPBM sebelum ini bersama Mahathir dan Muhyiddin.

Orang ramai sudah mula nampak niat tidak sihat Mahathir untuk menjatuhkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak bukan dengan cara yang betul melalui Pilihan Raya Umum (PRU) sebaliknya mahu menggulingkan beliau dengan desakan supaya meletakkan jawatan.

Sebelum ini ada pemimpin yang keluar dari PPBM sudah menyatakan bahawa lebih ramai ahli parti itu akan keluar kerana sudah tidak boleh tahan dengan kepimpinan lemah Muhyiddin dan Mahathir yang lebih mementingkan agenda peribadi. – pru14.tv

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*