Sempena Bulan Ramadan, Masjid Dan Surau Terima Sumbangan

Share This:

Baru-baru ini, sebanyak 49 buah masjid dan 141 buah surau bagi Parlimen Kuala Nerus menerima sumbangan sempena bulan Ramadhan daripada Menteri Besar Dato Seri Ahmad Razif Abd Rahman.

Ahmad Razif yang juga Ketua UMNO Bahagian Kuala Nerus mengatakan bahawa kesemua masjid yang berdaftar dengan Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu (JHEAT) itu menerima bantuan kewangan sebanyak RM1,000 membabitkan peruntukan keseluruhan berjumlah RM49,000.

Sementara setiap surau pula menerima bantuan kewangan RM500 melibatkan peruntukan keseluruhan berjumlah RM70,500.

Turut menerima bantuan adalah kumpulan penggali kubur dan kumpulan solat jenazah.

Ahmad Razif dalam ucapannya berharap bantuan yang diberikan dapat digunakan masjid dan surau untuk aktiviti bermanfaat kepada jemaah dan menyeru orang ramai sentiasa mengimarahkan pusat ibadat Islam di bulan yang penuh berkat ini.

‘Gunakan peruntukan yang diperolehi untuk manfaat jemaah di masjid dan surau masing-masing’.

‘Masyarakat perlu mengambil peluang di bulan puasa dengan mengimarahkan masjid dan surau yang pastinya mendapat pahala yang berlipat kaki ganda’, katanya pada majlis Penyampaian Sumbangan Kepada Masjid dan Surau Parlimen Kuala Nerus di TH Hotel pagi ini.

Dalam majlis tersebut, turut hadir sama Pegawai Daerah Kuala Nerus, Datuk Tengku Farouk Husin Tengku Abdul Jalil dan Pegawai Pembangunan Kuala Nerus Dato’ Basir Ismail merangkap Timbalan Ketua UMNO Bahagian Kuala Nerus dan Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Kuala Nerus Khairuddin Abdul Majid.

-pru14.tv-

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*