Que Haidar Terjun Dalam Bidang Nyanyian Pula ?

Share This:

Muncul dengan sebuah single baharu berjudul Kisah Cinta, Que Haidar, 37 kini melangkah satu lagi tapak ke hadapan dengan menceburkan diri dalam bidang nyanyian pula.

 
Menurut Que atau nama sebenarnya Tengku Iskhan Shah Tengku Haidar, lagu tersebut sangat bermakna buatnya kerana ia adalah satu ekspresi kerinduan buat arwah bapanya.
 

Foto: IG The Haidars
“Saya rindu semua tentang dia. Rindu akan kasih sayang serta belaian dia,” katanya kepada Astro Gempak.
Menurutnya lagi ia bermula dengan hanya suka-suka dan memakan masa selama dua tahun untuk disiapkan.
 
“Saya harming dan saya rakam kemudian saya tulis liriknya sendiri. Ia memakan masa selama dua tahun dan lirik adalah ciptaan saya dan rakan, Ana pena. Selama dua tahun itu, saya dengar dan betulkan balik lagu dan lirik ini sehinggalah saya mulakan rakaman pada awal tahun ini,” tambahnya
 

Foto: IG The Haidars
Menurut Que lagi, pada awalnya dia hendak memilih penyanyi lain untuk menyanyikannya namun berubah fikiran apabila keluarga dan rakan-rakan memberi semangat, lebih-lebih lagi penghayatan lagu tersebut ada pada dirinya.
 
Walaupun sudah menghasilkan lagu, pelakon yang juga suami kepada Linda Jasmine ini menyatakan dia masih belum merancang apa-apa lagi untuk kerjaya nyanyiannya.
 

Foto: IG The Haidars
“Bagi saya nyanyian adalah satu luahan rasa yang saya mahu sampaikan kepada pendengar. Justeru, jika saya hendak menyanyi sekalipun biarlah lagu itu ciptaan saya sendiri.”
Tahniah diucapkan kepada Que Haida kerana berani mencuba sesuatu yang baru dan semoga berjaya dalam segala yang dilakukannya. -CARI
 

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*