Agenda Perjuangan DAP: “Malaysia Untuk Singapura”

Share This:

Cerita penjenamaan semula DAP sejajar dengan perjuangan PAP telah lama diperkatakan, malah ianya dibuktikan dengan segala kerja buat dan tindakan yang dilakukan DAP untuk melakukan kaedah pecah dan perintah.

DAP dalam kepelbagaian usaha untuk menarik  masyarakat Melayu menyokong tindakan mereka terus menjanjikan bulan dan bintang agar  perasaan tergoda masyarakat Melayu akan berubah hati kepada DAP.

Sejarah penipuan PAP terhadap orang Melayu kini telah menjadi sejarah, Melayu yang berada di Singapura pada mulanya amat berbangga  kerana dapat  sebuah kerajaan yang dikatakan akan melakukan “keadilan” terhadap semua kaum.

Kerajaan yang diimpikan oleh masyarakat Melayu pada masa itu diberikan kuasa untuk kali pertamanya di Singapura. Namun selepas itu,

Temasik juga dikenali sebagai Pulau Ujung. Pulau Ujung/ Temasik ini kemudian dinamakan sebagai Singapura oleh Sang Nila Utama setalah mendapat bantuan untuk membuka kawasan pulau itu dari ayah mertuanya Raja Bentan.

Pada abad ke 19 pula menyaksikan kemunculan beberapa tokoh Melayu antaranya ialah Syed Syeikh Al Hadi. Antara penulisan terpentingnya berkenaan orang Melayu Singapura ialah

“Patutlah kita mengambil iktibar dengan barang yang telah terjadi keatas kaum kita pada masa yang lalu dan pada masa sekarang didalam negeri kita dan tanahair kita dan watan yang kita kasihi. Awal dahulu kediaman bangsa Melayu dan Arab di Singapura dimasa satu kurun lalu di High Street dan Cross Street dan sekelilingnya. Maka apakah naik sahaja sewa rumah kerana menurut “kenaikan harga rumah dan tanah” undurlah sekaliannya ke sebelah Tg Pagar dan Kg Gelam. Maka turut oleh amarah negeri kepada kedua-dua tempat itu larilah pula kebanyakan mereka itu ke Kallang dan seumpanya. Maka jika diturut pula amarah negeri lagi akhirnya kelak entahkan terpaksa kita sekalian lari hingga ke Papua dan ke tempat orang bertelanjang?”

Menuntut Ketinggian Anak-anak Negeri – Syed Syeikh Al Hadi – 1908

Hari ini apabila kita bercakap mengenai soal Melayu kita sering terlupa tentang saudara kita di Singapura. Kadangkala kita lupa saudara kita disana. Hari ini orang Melayu Singapura seakan hilang terus sejarahnya.

Itu adalah sebahagian besar daripada sejarah dan peringatan  cendiakawan terdahulu memperingati kita agar tidak lagi terperangkap dengan agenda  DAP yang mana berjenamakan PAP dalam usaha mereka untuk menakluk bumi Melayu ini dengan apa cara sekali pun.

DAP yang kini sedang bermaharaja lela untuk memastikan ada dikalangan orang Melayu yang tersungkur dikaki mereka sebagaimana berlakunya di Singapura. Menjadi prinsip politik DAP akan bermurah hati memberikan sesuatu  kepada bangsa Melayu untuk kali pertamanya.

Dan Pemberian tersebut  akan digantikan dengan laba yang amat besar dan terpaksa ditanggung oleh   rakyat berbangsa Melayu  susulan tindakan menyokong  DAP. Sebagaimana Singapura dahulu, Perdana Menterinya yang pertama diberikan kepada bangsa Melayu, Sikap sabar  PAP menanti ruang dan peluang amat dikagumi.

Tetapi selepas itu, Singapura tidak akan bermimpi lagi untuk melihat satu bangsa bernama Melayu  menerajui Negara itu, Malah proses  pecah dan perintah dilakukan oleh PAP bagi memastikan  kekuatan bangsa Melayu dapat dikawal dengan sebaiknya.

Pemusnahan kampung-kampung sejarah Melayu dilakukan untuk memastikan bahawa bangsa Melayu ini tiada mempunyai sejarah silam dan tanda sejarah didalam Negara itu. Perkara ini dilakukan sama  oleh DAP terhadap Melayu Pulau Pinang.

Masih mahu menafikan lagi? Aktivis sosial Singapura itu mendedahkan pada awalnya hanya terdapat sebuah parti, PAP, yang menghubungkan Singapura dan Malaysia, namun apabila Singapura disingkirkan daripada Malaysia pada 1965, PAP menjenamakan semula parti itu di Malaysia sebagai DAP.

Pada mulanya terdapat sebuah parti yang dipanggil PAP yang mempunyai cawangan di Singapura dan Malaysia. Selepas DAP didaftarkan, seorang pembantu Lee Kuan Yew (ketika itu merupakan Setiausaha Agung PAP), iaitu Lim Kit Siang telah ditugaskan untuk menjaga DAP di Malaysia.

Bekas Setiausaha Agung dan tokoh utama DAP adalah Lim Kit Siang; Dia adalah bekas Setiausaha Politik kepada mendiang Lee Kuan Yew.

Justeru itu sebagai meneruskan dasar PAP di Malaysia Kit Siang dan DAP terus melaungkan slogan perjuangan mereka iaitu “Malaysian Malaysia” yang mana bertujuan untuk menghapuskan segala hak-hak keistimewaan orang Melayu di Malaysia.

Hak Keistimewaan orang Melayu  yang menjadi  nadi untuk orang Melayu di Malaysia dan mempunyai keutamaan dalam beberapa perkara yang penting dilihat sebagai duri dalam daging DAP. Agenda untuk menghapuskan hak keistimewaan ini bukan isu baru.

DAP melihat Hak keistimewaan ini adalah salah satu bentuk diskriminasi kaum yang mana berusaha untuk menukarkannya  dan dijadikan sebagai system Meritokrasi dalam apa juga bidang. Dengan cara ini DAP akan dapat meminggirkan kemampuan Melayu untuk mendapat peluang dan ruang terbaik  yang mana sebelum ini dikuasai oleh orang Melayu melalui hak keistimewaan.

Agenda  DAP  ‘Malaysian Malaysia’ dilihat sebagai penyambung lidah perjuangan PAP dan Kuan Yew di Malaysia. Sekarang lidah perjuangan ini terus dibawa oleh DAP untuk memastikan Singapura akan terus dapat berjuang untuk  rakyatnya dan memastikan segala bentuk sumber akan dimanopoli oleh mereka untuk bangsa Chauvanis.

Sebagai contoh yang paling nyata kebencian DAP  terhadap bangsa Melayu dilihat apabila  mereka sanggup  ke Mesir membawa ideologi “sama-rata” dan mempersoalkan mengapa terlalu ramai pelajar Melayu belajar perubatan di sana. Mengapakah tiada bangsa lain? Mengapa DAP tiba-tiba beria-ia mahu ke Mesir? Jika tak percaya apa yang dipersoalkan oleh DAP itu cuba tanya dengan kedutaan kita di Kaherah?

Masih tidak nampak lagi, Mari kita kupas  sedalam  dalamnya lagi, Semasa  orang melayu dicanangkan dengan perpecahan pembangkang dan  sebenarnya pembangkang atau DAP tidak pernah berpecah sekali pun, malah yang berpecah ialah orang Melayu.

Orang Melayu yang dahulunya dalam satu gabungan dipecah perintahkan oleh  DAP menjadi beberapa kumpulan kecil. Dan disni  apabila kita mengatakan bahawa DAP sedang berpecah itu hanyalah propaganda politik songsang yang mana  kini mula dipercayai oleh  orang melayu UMNO.

Harus kita ingat bahawa politik DAP penuh dengan tipu muslihat yang amat tinggi ilmunya yang mana akan mengelirukan banyak pihak. DAP melalui askar-askar  mayanya terus bekerja siang malam memikirkan jalan strategi untuk memastikan Melayu terus berpecah dan DAP terus jitu sokongannya.

Melayu masih lagi bercakaran sesama sendiri, malah perebutan kuasa  terus menghantui pemikiran pemimpin sedia ada sekarang. Namun jauh disudut hati sesetengah pihak melihat bahawa  sejarah  silam seharusnya menjadi satu bentuk pengajaran yang berguna agar kita bangsa Melayu tidak akan terjajah lagi.

Pasti dan amat pasti bahawa jika UMNO tewas dalam mempertahankan wadah perjuangan orang Melayu dek kerana adanya sikitol yang bernama Mahathir, maka jangan ditangisi lagi bahawa selepas ini Melayu tidak akan mampu bagun lagi untuk merampasnya semula dari tangan DAP.

Agenda DAP amat jelas dimana Malaysia adalah untuk Singapura.

  • PRU14.tv

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*