Ketua Samseng Laung “Allahu Akhbar” Ketika Disebat Dengan Getah Paip

Share This:

Beberapa hari yang lalu, kecoh di media sosial Indonesia mengenai kumpulan samseng yang membuat onar membuli pengguna jalan raya di Indonesia Selatan.

Lebih membimbangkan lagi, difahamkan ada mangsa yang meninggal dunia akibat ditetak dan dipotong telinga. Lihat video di bawah ini bagaimana kumpulan samseng tersebut bertindak menendang penunggang motosikal tanpa sebab hingga berlakunya kemalangan.

Namun, pihak polis dan Tentera Nasional Indonesia (TNI) bertindak pantas menangkap samseng-samseng itu untuk dihadapkan ke muka pengadilan.


Tidak beberapa lama selepas penangkapan samseng-samseng tersebut, seorang pengguna Facebook berkongsi sebuah video yang memaparkan salah seorang daripada kumpulan samseng itu disebat berkali-kali oleh anggota Tentera Nasional Indonesia.

Jelas kedengaran suara samseng itu meminta ampun dan merayu agar tidak disebat lagi. Samseng tersebut juga beberapa kali melaungkan kalimah “Allahu Akhbar” ketika menahan kesakitan akibat disebat bertubi-tubi dengan getah paip.


“Ampun pak, ampun. Tolong Pak. Allahu Akhbar”, laung ketua samseng tersebut.Walaupun segelintir netizen menganggap hukuman sebat itu terlalu kejam namun majoriti yang memberi komen menyokong tindakan askar itu.

Pengajarannya di sini, fikirlah terlebih dahulu sebelum melakukan sebarang jenayah. Jangan bila dah sakit baru nak ingat tuhan. Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tidak berguna.

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*