1928 – Malaysia jadi Sasaran Evangelis Kristian, Kini Diteruskan Oleh Parti Pembangkang -Bah 1

Share This:

Menempelak, menuduh dan melakukan manipulasi adalah sebahagian daripada  politik amalan DAP yang mana  mereka mengunakannya sebagai satu jalan untuk mengembangkan fahaman politik mereka dalam apa cara sekali pun.

Hal ini telah lama dilakukan tanpa ada sekatan  dan ianya dilakukan  atas nama kebebasan bersuara dan  hak asasi tanpa mempedulikan kesan jangka panjang dalam  kehidupan berbilang kaum di Negara ini.

DAP mempelopori fahaman politik kebencian yang tinggi serta amalam politik perkauman  yang amat memusuhi gerakan agama yang dilakukan oleh kaum lain.  Perkara ini dibuktikan dengan penentangan DAP terhadap fahaman agama PAS yang dijadikan wadah perjuangan.

PAS terus diasak bertali arus dalam  usaha untuk menukarkan perjuangan agama yang mana akhirnya terpaksa akur dengan  kehendak DAP. Sebagaimana yang kita tahu DAP sebuah parti yang menjalankan fahaman sosialis dan mengambil pendekatan sekular  sebagai jalan politik.

Pendekatan sekular yang diwar-warkan kononnya mereka tidak mencampur adukkan isu berkaitan agama dan politik didalam satu landasan. Itu kata mereka, tetapi pada masa yang sama DAP serta sekutunya terus  menjalankan  kegiatan agama didalam politik sebagaimana dibukti didalam beberapa perenggan  didalam buku “Becoming Hannah”.

Sebagai menutup tindakan  mereka yang sudah diperjelaskan sejak pembongkaran agenda DAP oleh Mohamed Razali bekas pegawai DAP yang terpenting didalam pengaturan strategi untuk semua ini ada menyebut bahawa Malaysia akan menjadikan kristian sebagai agama Rasmi dengan sokongan gereja diluar Negara.

Hal ini dapat dilihat bagaimana  beberapa isu yang berkaitan dengan  hal ehwal Islam sentiasa dipertikaikan tanpa mengambil kira sensitiviti rakyat Malaysia berbangsa Melayu  Islam. Tindakan mereka dalam kepelbagaian cara terus dilakukan termasuk tindakan Teresa Kok  berkenaan tulisan jawi.

Begitu juga dengan wang zakat yang khas untuk orang Islam juga dipertikaikan, status agama didalam Kad pengenalan, isu kalimah Allah, Azan , Surah Al Baqarah dan Khutbah jumaat. Jika difikirkan secara logik akalnya mengapa DAP amat mengambil berat untuk mempertikaikan hal ini?

Pembongkaran kedua dilakukan oleh Dr Kamarul yang mana mempersoalkan beberapa muka surat yang terdapat didalam buku “Becoming Hannah” yang menjurus kepada  tindakan untuk mengembangkan agama Kristian dalam Negara ini.

Pengembangan agam kristian  yang dilakukan oleh Evagelis  amat ketara sekarang, sebagai contoh awalnya kita telah berhadapan dengan  tindakan JAIS satu ketika dahulu yang telah menyerbu ke dalam program DUMC yang mana melibatkan ramai orang Melayu yang bakal di murtadkan.

Tindakan  JAIS telah mendapat kecamana hebat dan mereka menggunakan hak asasi sebagai senjata  untuk melepaskan diri mereka. Begitu juga dengan serangan terhadap Dr. Hassan Ali yang mana menentang  isu arak dan akhirnya atas nama hak asasi  dan kebebasan  arak tersebut telah dipulangkan semula.

Dalam satu laporan polis yang telah dibuat oleh Hannah dalam mempertahankan tindakannya  telah memperlihatkan satu bentuk tuduhan yang amat kabur dalam membuat pertuduhan terhadap Dr Kamarul.

Dalam laporan tersebut Hannah menyebut ” isi kandungan kenyataan Facebook tersebut yang menyatakan bahawa DAP giat mencampurkan urusan politik dengan urusan agama, terutamanya agama Kristian, merupakan satu tuduhan yang tidak benar”.

Pada masa yang sama Hannah tidak mampu bemberikan bukti dimakanah barisan perkataan yang jelas dimanakah perkataan yang membawa maksud “merupakan satu tuduhan yang tidak benar” dan beliau juga tidak mampu memberikan bukti spesifik mengapa petikan itu tidak benar.

Begitu juga dengan tuduhan lain di dalam laporan polis Hannah Yeoh bahawa “kenyataan Facebook tersebut bersifat prasangka jahat dan jelas berniat untuk menyebarkan kebencian terhadap diri saya, pemimpin-pemimpin DAP yang dinamakan dalam kenyataan tersebut dan parti DAP”.

Tuduhan ini juga tidak disertakan penjelasan spesifik petikan mana di dalam kenyataan Facebook tersebut yang bersifat begitu selain tidak disertakan bukti spesifik mengapa petikan itu bersifat begitu.

Di dalam satu komentar Facebook, sehari selepas Dr. Kamarul membuat laporan polis terhadap beliau, Hannah Yeoh menulis, “Agama saya menjadi panduan hidup saya. Ruang persendirian.” Apakah memberikan kenyataan kabur begini boleh dinamakan sebagai dialog?

Sedangkan  didalam laporan polis yang dibuat oleh Dr Kamarul itu hanya berkisar kepada apa yang ada didalam beberapa muka surat buku “Becoming Hannah” dan tidak mempertikiaikan pegangan agama yang dianuti oleh Hannah.

Seharusnya Hannah menjawab persoalan  dan memperjelaskan kepada  umum apakah yang dimaksudkan dibeberapa bahagian muka surat buku yang dipertikaikan dan bukan melatah sehingga  membuat laporan polis.

Didalam buku tersebut  telah menyebut mengenai betapa beliau menggunakan jawatan politik beliau untuk berdakwah di gereja-gereja, kepada pemimpin-pemimpin dunia dan kepada orang-orang muda didalam Negara ini.

Didalam perkara yang sama juga  Hannah menyeru agar penganut Kristian membina semula Malaysia kerana Tuhan mahu menuntut semula politik dan perkhidmatan awam di Malaysia dan mengenai betapa beliau bercita-cita untuk membawa kepercayaan dan perkhidmatan Kristian kepada dunia awam.

Penyebaran  agenda kristian ini bukan berlaku semasa sekarang sahaja atau semasa terbinta buku Hannah  ini, akan tetapi yang amat jelas  disebarkan apabila Pakatan Harapan melancarkan BERSIH4  yang mana boleh dikatakan banyak lambang kristian pada poster- poster  dipamerkan.

  • PRU14.tv

 

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*