‘Scam’ Pakej Umrah : Polis Bakal Ambil Keterangan Peguam

Share This:

Pihak polis akan memanggil peguam Fariz Irwan Mustafa dalam masa terdekat bagi untuk diambil keterangan berhubung kenyataannya yang mendesak Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Razif Abd Rahman bertanggungjawab berhubung isu penipuan umrah Yayasan Bakti Negara Terengganu (YBNT).

Ketua Polis Terengganu Datuk Aidi Ismail berkata, ia susulan 10 laporan polis yang dibuat terhadap Fariz Irwan selepas beliau mengeluarkan kenyataan itu Sabtu lalu.

“Setakat ini sebanyak 10 laporan polis dibuat pelbagai pihak yang menyokong MB (Menteri Besar) terhadap Fariz Irwan berkaitan isu YBNT,” katanya.

Pada Ahad lalu, peguam berkenaan meminta kerajaan negeri dan Ahmad Razif bertanggungjawab serta menjawab isu berkenaan selain menggantikan duit mangsa.

Dalam pada itu, Aidi berkata, kertas siasatan berhubung kes berkenaan sudah pun diserahkan kepada timbalan pendakwa raya untuk tindakan selanjutnya.

Pada awal tahun ini, polis menerima 40 laporan berhubung kes penipuan pakej umrah dipercayai oleh YBNT yang membabitkan lebih 4,000 mangsa dengan nilai RM14.2 juta.

Sementara itu, peserta umrah dikatakan hanya perlu membayar RM3,000 berbanding pakej bernilai RM6,990, manakala selebihnya dikatakan akan ditaja.

-pru14.tv-

Comments

comments

Related Post

One thought on “‘Scam’ Pakej Umrah : Polis Bakal Ambil Keterangan Peguam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*