Bosan Watak Sama, Nina Juren Nak Jadi Orang Gila Pula

Share This:

Pelakon Datin Nina Juren yang sering mendapat watak sebagai wanita berada, mengakui teringin merasai watak orang kurang siuman yang merempat di tepi jalan.

Berkata kepada Astro Gempak, dia yang sudah berkecimpung selama 20 tahun dalam bidang lakonan belum sekalipun ditawarkan watak sedemikian.

“Sebenarnya dari dulu lagi saya impikan watak orang gila. Saya mahu jadi orang gila yang berada dalam keadaan kotor, tidur di kaki lima dan duduk di tepi tong sampah.

“Saya rasa watak itu sahaja yang belum pernah diberikan kepada saya untuk dilakonkan. Saya mahu juga mencabar diri untuk melakukannya.

“Saya tahu, ramai produser atau pengarah tidak mahu menawarkan watak itu kerana dikatakan wajah saya tidak sesuai tetapi sekarang sudah banyak teknik solekan yang boleh mereka lakukan untuk mengubah seseorang itu,” katanya.

Katanya lagi, selain mahu mencabar lakonannya sendiri, itu merupakan satu cara untuk menyelami perasaan golongan yang kurang bernasib baik.

“Pada saya, itu sahaja cara untuk kita tahu dan menyelami perasaan golongan ini.

“Saya sudah fikir, jika saya diberi peluang membawa watak ini saya akan membuat kajian penuh dengan duduk mungkin sebulan di kawasan jalan Chow Kit.

“Ia memerlukan kajian yang betul kerana ia bukan perkara biasa dalam kehidupan seharian kita,” katanya lagi.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*