Halimah Diminta “Menutup Buah Dadanya Sebelum Nak Mencabar” – Zainol

Share This:

Seluruh Malaysia sedang menyaksikan kemelut perpecahan dan  penyalahgunaan kuasa dikalangan pemimpin PKR terhadap individu yang lain dan telah menyebabkan banyak perkara yang disembunyikan selama ini terbongkar.

Bermula dengan kemelut pertikaian krisis diantara Azmin Ali dengan Chegu Bard berlarutan sehingga ianya telah membongkar banyak isu penyelewengan dana awam yang dilakukan oleh Azmin. Kepimpinan Azmin  disanggah oleh ahlinya sendiri.

Begitu juga dengan  kumpulan anak muda PKR yang sejak penubuhannya dilihat amat bersih sehingga terbongkar kekayaan luar biasa yang  dahulunya disembunyikan sehingga dapat membina mercu  tanda Disneyland Malaysia.

Kekayaan yang dikatakan datangnya dari hasil jualan nasi lemak dan  pinjaman Along telah berjaya dikembangkan sehingga ketahap jutawan segera. Rupanya kekayaan tersebut adalah hasil wang haram  dan wang yang sepatutnya diberikan kepada rakyat jelata.

AMK juga kini dikenali dengan panggilan “Anak Muda Korup” PKR yang mana  banyak telah menerbitkan cerita sensasi dimana ada diantara exco mereka sudah tidak tahu malu  “melucah” dilaman media sosial “Whatsapp”.

Begitu sinomin Anak Muda Korup PKR ini membina nama atas nama  kebebsan bersuara dan kebebasan segalanya.

Pemimpin tertinggi PKR dan AMK (anak muda korup) PKR seiring dalam menjana kekayaan atas slogan semata mata. Tidak lebih dari itu. Kekayaan yang melimpah ruah dinikmati dalam seusia  warganegara yang berumur 50an.

Singkatan AMK kini telah disinonim dengan ‘Anak Muda  telah melihat jelas sekarang bahawa penolakan anak muda untuk menyertai sayap pemuda parti Keadilan itu adalah disebabkan  ketidakadilan yang dilakukan oleh Parti Keadilan.

Rata-rata didalam satu kaji selidik penambahan ahli  anak muda  melihat bahawa ramai yang tidak mahu masuk sebab AMK, angkatan muda korup. Rosak sebab rasuah, rosak AMK keseluruhan. Anak muda sekarang sudah melihat bagaimana rosaknya minda AMK  sekarang.

Label ‘Anak Muda Korup’  berlaku di bawah kepimpinan Nik Nazmi Nik Ahmad sebagai Ketua AMK dan berlaku jua semasa zaman Shamsul Iskandar Mat Akin. Jadi  penubuhan AMK dan juga Parti Keadilan adalah bukan  untuk menjaga kepentingan rakyat, malah ianya ditubuhkan untuk memastikan golongan korupsi terus bermaharajalela dalam menipu rakyat.

Tuduh menuduh diantara dan sesama mereka dan masing-masing mengatakan  ada yang tidak turun padang dan gagal menyelesaikan perbalahan dalaman parti. Tetapi hakikatnya mana ada pemimpin PKR dan AMK yang mengambil berat isu berkaitan rakyat.

Pada 8 Januari lalu, Timbalan Ketua AMK, Afif Bahardin mengeluarkan kenyataan Halimah Nasoha dipecat serta merta daripada jawatan Exco AMK selepas mencadangkan Lembaga Disiplin PKR memanggil segera Azmin dan Badrul Hisham Saharin (CheguBard) ke siasatan dalaman bagi menamatkan pertelagahan terbuka yang boleh merugikan parti.

Afif memecat Halimah mengikut Perkara 7.14 peraturan tetap AMK. Namun, kenyataan Afif disanggah oleh Ketua AMK, Nik Nazmi yang menegaskan Halimah masih kekal sebagai exco AMK dan pemecatannya adalah tidak sah.

Halimah juga sebelum ini menggesa Timbalan Ketua Pemuda PKR Selangor Zainol Abidin Mohamed memohon maaf secara terbuka kerana tindakan biadapnya mengeluarkan kenyataan berbau lucah dalam aplikasi WhatsApp group AMK Selangor terhadapnya.

Dalam perbincangan di aplikasi WhatsApp itu, satu gambar Halimah memakai baju putih tanpa lengan bersama tiga rakannnya telah dikongsi dan Zainol meminta Halimah “menutup buah dadanya sebelum nak mencabar”.

Jadi sekarang rakyat melihat bagaimana rentak yang dimainkan oleh  AMK dan pemimpin PKR sendiri dalam  mengolah kepentingan diri sendiri dan bukan bertungkus lumus  untuk memastikan kepentingan rakyat terus dijaga.

Hakikatnya apa juga yang dikatakan oleh PKR dan AMK hanyalah retorik politik yang hanya membolehkan mereka mengaut laba didalam  parti. Hakikat yang paling nyata ialah hanya Barisan Nasional sahaja yang mampu menguruskan  kepentingan rakyat dan keperluan rakyat tanpa banyak persoalan.

  • PRU14.tv

 

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*