Umrah YBNT: Anak Mustafa Ali Berbohong, Memfitnah MB Razif

Share This:

CABARAN dan ugutan yang dilontarkan oleh seorang PEGUAM yang diberi nama Fariz Irwan Mustafa dimana beliau menyebut mewakili mangsa penipuan UMRAH oleh Yayasan Bakti Negeri Terengganu (YBNT) sebelum ini.Katanya, seramai 4000 mangsa yang terlibat keseluruhannya dinegeri Terengganu dan selepas 6 bulan report polis dilakukan mangsa-mangsa tetapi masih belum ada yang dihadapkan ke mahkamah.

Beliau turut menyatakan bahawa, beliau dan barisan peguam yang lain mempunyai bukti yang kukuh bahawa Ahmad Razif terlibat bersama Pengarah Jabatan Pendidikan Negeri Terengganu (JPNT) Shafruddin Ali Hussin.

JIKA BELIAU MEMPUNYAI BUKTI? BOLEH DIAMBIL TINDAKAN MAHKAMAH TERUS DENGAN BUKTI YANG ADA?

Beliau juga menyatakan akan bertanding di DUN Seberang Takir pada PRU 14 diatas tiket CALON BEBAS jika diberi keizinan oleh pucuk pimpinan PAS negeri Terengganu dan juga presiden parti itu Dato’ Seri Abdul Hadi Awang.

Didalam gerakkan yang dilakukan Fariz kini menyerlahkan bahawa beliau ingin menarik perhatian presiden Pas untuk nama beliau diangkat sebagai calon Pas dalam PRU 14 lagi.

Kawasan yang dipilih untuk bertanding itu adalah kawasan Ahmad Razif dan juga kerusi milik turun temurun keluarga ZAKARIA DAGANG.

ADAKAH beliau sudah hilang pertimbangan untuk membuang Zakaria sebagai CALON HAKIKI Seberang Takir yang kononnya diatas kekuatan isu YBNT boleh menarik pengundi seberang takir menyokong beliau.

ADAKAH Zakaria Dagang akan dan rela melepaskan kerusi tersebut kepada beliau(Fariz) dan mengetepikan Zakarian atau dirinya serta anaknya menjadi CALON dikawasan itu.

ISU tipu umrah itu diatas kerelaan pemohon dan bukan paksaan dari JPNT atau kerajaan negeri serta MB Terengganu.

Nyata isu berkenaan tidak kuat untuk mengaitkan MB dan Pengarah JPNT dan seterusnya Fariz juga tahu ISU berkenaan akan membuat beliau gigit jari kerana tidak dapat bayaran yang diharapkan diatas ISU atau kes berkenaan.

JADI jalan penyelesaiannya, beliau mengheret pemohon-pemohon yang ditipu PAKEJ UMRAH untuk sama-sama dengan beliau agar melihatkan kekuatan serta sokongan kepada beliau untuk menjadi calon PRU 14 nanti.

Semuanya kerana termakan dengan pakej yang murah dan tanpa pertimbangan terus mendaftar tan membuat pemeriksaan sebelum melakukan urusniaga.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*