Tiada Siapa Inginkan Perdana Menteri Dari Parti Bunga Mahathir

Share This:

Pengerusi PPBM, Mahathir Mohamad nampaknya terpaksa berdepan laluan yang susah dalam usaha untuk menjadikan wakil dari parti itu sebagai Perdana Menteri untuk mentadbir Malaysia kerana tiada siapa yang inginkan wakil dari PPBM.

Hari ini, Mahathir dapat mesej jelas dari PKR hari ini, bahawa mereka tetap mahu peliwat yang sedang dihukum penjara, Datuk Seri Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri seterusnya jika Pakatan Harapan (PH) pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-14 nanti.

Tamparan hebat untuk beliau berlaku di majlis perasmian Kongres Nasional PKR di Shah Alam pagi tadi.

Mahathir terpaksa telan sahaja apabila peserta kongres beramai-ramai mengangkat plakad yang tertera perkataan Anwar PM ke-7 turut serta bersama pemimpin PKR dan tetamu jemputan di atas pentas utama.

Mahathir dan Presiden PPBN, Muhyiddin Yassin mampu senyum telan air liur sahaja lihat suasana itu.

Juga hadir dalam majlis itu ialah pemimpin veteran DAP, Lim Kit Siang dan Presiden PAN, Mohamad Sabu. Kedua-dua parti itu sebelum ini pun tidak mahu wakil dari parti PPBM menjadi Perdana Menteri.

Parti ciptaan Mahathir dan Muhyiddin ini cuba menonjolkan diri mereka sebagai calon Perdana Menteri mewakili PH seandainya menang di peringkat Persekutuan.

Mahathir dan Muhyiddin sebelum ini secara terbuka pun tidak beri restu untuk Anwar dijadikan Perdana Menteri.

Pada majlis itu, Mahathir akhirnya menghancurkan prinsipnya iaitu setuju bahawa Anwar meliwat apabila menandatangani petisyen mendesak Anwar dibebaskan dari Penjara Sungai Buloh atas tuduhan meliwat.

Secara terbuka dan terang-terangan akhirnya beliau juga turut serta mahu Anwar dibebaskan, orang yang beliau kata tidak layak sesekali jadi Perdana Menteri kerana ada kesalahan moral yang teruk serta mengamalkan homo seksual.
Beliau menandatangani petisyen itu semasa hendak keluar dari dewan perasmian kongres.

Turut sama menandatanganinya ialah anaknya Datuk Seri Mukhriz Mahathir yang juga disebut-sebut mahu diketengahkan jadi Perdana Menteri. – pru14.tv

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*