Program UMNO Bantu Rakyat Bukan Untuk Raih Undi

Share This:

Program UMNO Bantu Rakyat yang sedang diadakan di seluruh negara sekarang bukan sekali-sekali hendak meraih undi pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-14 akan datang tetapi ia adalah tanggungjawab UMNO yang berterusan untuk membela nasib rakyat.

Pengerusi Biro Kebajikan Umno Datuk Dr Shamsul Anuar Nasarah berkata parti itu menyalurkan pelbagai bantuan kepada rakyat tanpa mengira waktu sejak 30 tahun lepas dan tidak hanya tertumpu ketika menjelang pilihan raya sahaja.

“Ada pihak kata Umno turun padang ketika ini kerana nak pilihan raya, sebenarnya itu tidak betul dan kami secara konsisten memang sentiasa membantu rakyat.

“Lagipun program ini bukan perkara baharu dan kita buktikan Umno bersungguh-sungguh turun ke bawah mendengar denyut nadi rakyat tanpa mengira waktu,” katanya kepada pemberita selepas perasmian program UMNO Bantu Rakyat di Pulau Pinang di Nibong Tebal, hari ini.

Majlis perasmian dan pelepasan konvoi 30 pacuan empat roda yang meneruskan perjalanan ke Kedah, iaitu negeri ke lima selepas Pulau Pinang, Perak, Selangor dan Wilayah Persekutuan, dilakukan oleh Pengerusi Badan Perhubungan Umno Pulau Pinang Datuk Seri Zainal Abidin Osman.

​​​​​​​Penjelajahan itu melibatkan 21 lokasi terpilih, termasuk di Sabah, berlangsung sehingga 1 Jun ini.

Sementara itu, Shamsul yang juga Anggota Majlis Tertinggi Umno, berkata seramai 500 penerima membabitkan peruntukan RM527,000 di Pulau Pinang menerima pelbagai bantuan dan inisiatif disalurkan Biro Kebajikan Umno.

Katanya bantuan itu termasuk sumbangan bagi membuka akaun Simpanan Pendidikan Nasional (SSPN-i) serta Tabung Haji, bantuan barangan keperluan harian kepada ibu tunggal dan anak yatim serta sumbangan khas Aidilfitri.

“Kami turut memberi sumbangan kepada pesakit kronik iaitu bantuan wang tunai setiap bulan bagi meringankan beban mereka membiayai perubatan,” katanya. – pru14.tv

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*