Setiausaha Pemuda DAP Subang Ketua Penganjur Majlis Berbuka Puasa Gay Muslim Di Bulan Ramadhan?

Share This:

MASIHKAH anda ingat jemputan berbuka puasa dengan daging babi yang dilancarkan oleh Alvin Tan dan Vivian Lee yang mencetuskan kegemparan beberapa tahun lepas?

Kini umat Islam dicabar lagi dengan provokasi Majlis Berbuka Puasa Gay Muslim di bulan Ramadhan. Islam cuba dipermainkan dengan program-program yang memperlekehkan kesucian agama kita.

Datuk Bandar London, Sadiq Khan, yang meraikan kepelbagaian gender dengan menganjurkan Majlis Berbuka Puasa Gay Muslim di bulan Ramadhan.

Pelangi Campaign mengeluarkan kenyataan rasmi tersebut sebagai respons kepada tindakan Taylor’s University yang membatalkan Kempen LGBT “Courage in the face of adversity” yang disokong mereka.

Acara yang dijadualkan berlangsung semasa umat Islam menghayati kesucian bulan Ramadhan, menyaksikan segmen tayangan filem pendek, acara gerai pameran serta perarakan LGBT di dalam kampus Universiti tersebut.

Menurut sumber, Afifi yang merupakan Presiden Pengasas Pelangi Campaign yang juga merupakan Setiausaha Organisasi Pemuda Sosialis Parti DAP (DAPSY) Subang, memuatnaik kenyataan media tersebut melalui akaun twitternya.

Memandangkan Afifi setiausaha pemuda DAP Subang, adakah ini agenda DAP merosakan Islam dalam negara kita melalui anak muda Melayu yang boleh dikategorikan “rosak”? Rakyat tahu jawapannya.

  • PRU14.tv

 

Comments

comments

One thought on “Setiausaha Pemuda DAP Subang Ketua Penganjur Majlis Berbuka Puasa Gay Muslim Di Bulan Ramadhan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*