Insiden David Teo Ditampar, Polis Buka Kertas Siasatan

Share This:

Polis membuka kertas siasatan berhubung insiden kekecohan ketika sesi dialog Transformasi Nasional 2050 (TN50) Perdana Menteri bersama penggiat seni di Seri Perdana, Rabu lalu.

Memetik laporan Bernama, Ketua Polis Daedah Putrajaya, ACP Rosly Hassan berkata, setakat ini dua laporan polis berhubung kejadian itu diterima dengan satu daripadanya dibuat oleh orang awam di Balai Polis Pudu, Kuala Lumpur dan satu lagi laporan dibuat sendiri oleh pihak polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Putrajaya.

Rosly berkata, pihaknya akan menghantar laporan kepada timbalan pendakwa raya esok, bagi mendapatkan arahan untuk menyiasat sebelum memanggil individu yang terlibat dan saksi kejadian untuk memberi keterangan dalam masa terdekat.

Dalam pada itu, ACP Rosly meminta pengguna media sosial berhenti memberikan sebarang komen atau membuat spekulasi berhubung insiden tersebut dan memberi peluang kepada pihak polis untuk membuat siasatan secara telus.

Kes disiasat mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan kerana mendatangkan kecederaan yang boleh membawa hukuman penjara maksimum satu tahun atau denda maksimum RM2,000 atau kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan, ujar ACP Rosly.

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*