Mat Over Tampar David Teo : Pihak Polis Sendiri Buat Laporan Polis

Share This:

MEMANG insiden Mat Over menampar David Teo atas kebiadapan dan sikap kurang ajar “bos” Metrowealth tersebut mengundang kegemparan dikalangan rakyat Malaysia namun ramai yang bersyukur memandangkan tragedi tersebut berakhir dengan baik apabila masing-masing bersalam dan bermaaf-maafan diantara satu sama lain.

Oleh itu tindakan pihak polis membuka kertas siasatan berhubung insiden kekecohan semasa sesi dialog Transformasi Nasional 2050 (TN50) Perdana Menteri bersama penggiat seni di Seri Perdana, di sini semalam dipersoalkan kewajarannya.

Ketua Polis Daedah Putrajaya ACP Rosly Hassan berkata setakat ini dua laporan polis berhubung kejadian itu diterima dengan satu daripadanya dibuat oleh orang awam di Balai Polis Pudu, Kuala Lumpur dan satu lagi laporan dibuat sendiri oleh pihak polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Putrajaya.

“Pihak polis sendiri membuat laporan polis kerana tiada pihak yang tampil membuat laporan sehingga tengah hari tadi memandangkan video kejadian itu telah tular di media sosial.

Banyak perkara yang boleh diselesaikan dengan rundingan dan persefahaman. Jika sesuatu perkara itu tidak perlu dipanjangkan maka permudahkan lah ia. Insyaallah, Allah s.w.t akan permudahkan hidup kita.

  • PRU14.tv

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*