Mahathir Dah Tak Ada Idea Sampai Kutuk Pantai Malaysia Di Oman

Share This:

Kewujudan segelintir golongan kurang ajar dan pengkhianat kepada negara pada masa kini jelas tidak menjejaskam langsung keadaan kestabilan negara tetapi ia hanya akan memperlihatkan kebodohan pihak berkenaan lebih teruk di mata rakyat dan masyarakat.

Lebih-lebih lagi apabila yang membawa watak pelakon pengkhianat itu adalah seorang bekas Perdana Menteri, Mahathir Mohamad apabila memperkatakan sesuatu yang memburukkan nama negara kelahirannya sendiri di negara lain dalam satu ucapan yang disampaikan.

Dalam satu forum yang diadakan di Muscat, Oman baru-baru ini, Mahathir yang datang selamba sahaja menghina serta memperlekeh keadaan pantai dan destinasi pelancongan negara di hadapan negara asing dengan tujuan memburukkan Malaysia supaya ekonomi mengalami masalah.

“Oman tidak ada kawasan pertanian yang besar seperti Malaysia, tapi ia ada pantai dan kawasan berbatu yang jauh lebih cantik dari Malaysia.

“Malaysia bukanlah satu tarikan pelancongan yang menarik, tapi di Oman, di sini ada banyak istana lama yang cantik,” kata Mahathir dalam ucapan itu.

Mahathir sebenarnya mahu menggagalkan usaha Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang sedang menempa nama Malaysia di mata antarabangsa dengan pelaburan asing masuk ke dalam negara hampir RM400 bilion dalam masa hanya tujuh bulan dan ini membimbangkan beliau.

Beliau cuak kalau kerjasamanya dengan DAP, PKR dan PAN akan gagal ekoran kejayaan Najib yang akan membuatkan rakyat akan lebih sejahtera dengan pelbagai projek berteraskan kebajikan rakyat akan dilaksanakan dan ditunaikan tanpa masalah.

Modal dan isu pula sudah habis, dalam kepala Mahathir sudah tidak terfikirkan apa lagi yang mahu digunakan untuk mengutuk Najib lantas petik saja pasal pantai di Malaysia tak cantik tapi pantai di Oman yang cantik. Ini namanya pengkhianat, dulu jadi Perdana Menteri cakap lain lepas dah tak ada kuasa, cakap lain.

Mahathir lah orangnya pada 1 Ogos 1992 bertempat di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) merasmikan Kempen Publisiti Tahun Melawat Malaysia untuk tahun 1994. Kempen itu sudah bermula sejak tahun 1990 atas ilham Mahathir juga masa itu.

Tapi sekarang, Mahathir juga yang memburukkan Malaysia dengan mengatakan destinasi pelancongan di Malaysia tidak menarik.

Sedikit pun ia tak memperlihatkan Malaysia lebih teruk tetapi ia hanya membuatkan Mahathir tampak lebih bodoh kerana berkata begitu terhadap Malaysia yang semakin terkenal di peringkat antarabangsa.

Banyak benda dah dibina oleh Mahathir ini tapi dia sendiri yang hendak hancurkan satu persatu demi kepentingan selera dirinya dalam politik untuk kroni-kroninya yang sememangya suka melihat Malaysia dalam keadaan sukar untuk maju serta membangun kerana tidak stabil. – pru14.tv

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*