Isu David Teo : PM Tetap Tenang Dan Matang Hadapi Kekecohan

Share This:

Bagi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang sentiasa dalam mood tenang dan matang, kekecohan yang berlaku dalam Dialog Transformasi Nasional (TN50) yang berlaku semalam sudah berjaya ditangani serta diselesaikan tanpa ada perkara yang berbangkit.

“Berlaku sedikit kekecohan dalam perbincangan semalam! Perbincangan hangat, tetapi sekarang semua dalam keadaan baik. Semua akan didengar untuk @myTN50,” beliau menulis di Twitter, hari ini.

Semalam, majlis yang sebelum itu sudah diadakan beberapa kali berlaku sedikit kekecohan apabila seorang penerbit filem yang memiliki syarikat Metrowealth International Group (MIG), David Teo dilempang oleh pelakon veteran, Mat Over atau Sulaiman Yassin di majlis berkenaan di Putrajaya semalam.

Insiden itu berlaku ketika majlis dialog berlangsung apabila David dilihat mahu memberi pendapatnya dan moderator, Datuk Rosyam Nor membuka ruang kepada produser itu selama satu minit.

David dikatakan tidak berpuas hati dengan cara Rosyam mengendalikan program itu.

Bagaimanapun pada akhir sesi, Rosyam memanggil Mat Over dan David ke pentas untuk meminta maaf dan mereka kemudiannya bersalaman sebagai tanda berdamai.

Kedua-duanya turut berbuat demikian kepada Najib dan kembali berdamai.

Banyak andaian dan spekulasi dari para netizen berkenaan kejadian berkenaan yang melibatkan serangan fizikal dari Mat Over kepada David hanya kerana David sudah mula menunjukkan kelakuan biadab di hadapan Najib.

Bagi beliau, apa dapatan dari program seperti itu yang penting untuk memberikan ruang kepada artis, pelakon dan penggiat seni tanah air terlibat dalam pembangunan negara serta juga menjadi sebahagian agenda pembangunan negara dan golongan itu tidak terpinggir. –  pru14.tv

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*